Държавата пак ще помага на закъсалия столетник

February 28, 2020

Даде ли пак държавата спонсор на сините от София? Въпрос с повишена трудност… Или не?

 По всичко личи, че тези, които са свикнали да им се дава, пак ще облажат. Държавата май ще се погрижи за отбора си.

Днес стана ясно, че  със заповед на спортния министър управата на родния тотализатор беше подменена. В ръководството на държавната компания влязоха две любопитни имена. Бившите футболисти на сините Христо Йовов и Гошо Гинчев.  Попадането в управата на тотото явно не е случайно. Дали пък единия от тях или двамата няма да станат новите силни на Герена?

 Малко след новината за промяната на тото-ръководството се заговори, че Българският спортен тотализатор ще става спонсор на клуба от Герена и щял да налива по 1 100 000 лв. месечно.

 „Честито на печелившите“, както се казва в новата любима игра на Герена, но тотото нали е държавно? Нали парите събрани от тотализатора би трябвало да отиват за българския спорт, а не за един  „частен“ отбор?

Просто питам, защото се обърквам.

Сега кабриото в квартал Подуяне „Тото арена“ ли ще се казва? И най-накрая няма ли и това ПФК да го махнат от пред името на отбора,  и по подобие на „новия Левски“ от 50-те да си стане Държавен Спортен Клуб (ДСК). Някак си е логично. Държавата им плаща данъците и таксите за кабриото, държавата ще ги издържа, значи логично е да са ДСК.

 Честно казано,  ще е хубаво ако това се случи. Така поне ще продължим да им гледаме сеира.

Атор:

НЕ-СПОРТ