Държавата пак ще помага на закъсалия столетник

Държавата пак ще помага на закъсалия столетник post thumbnail image

Даде ли пак държавата спонсор на сините от София? Въпрос с повишена трудност… Или не?

 По всичко личи, че тези, които са свикнали да им се дава, пак ще облажат. Държавата май ще се погрижи за отбора си.

Днес стана ясно, че  със заповед на спортния министър управата на родния тотализатор беше подменена. В ръководството на държавната компания влязоха две любопитни имена. Бившите футболисти на сините Христо Йовов и Гошо Гинчев.  Попадането в управата на тотото явно не е случайно. Дали пък единия от тях или двамата няма да станат новите силни на Герена?

 Малко след новината за промяната на тото-ръководството се заговори, че Българският спортен тотализатор ще става спонсор на клуба от Герена и щял да налива по 1 100 000 лв. месечно.

 „Честито на печелившите“, както се казва в новата любима игра на Герена, но тотото нали е държавно? Нали парите събрани от тотализатора би трябвало да отиват за българския спорт, а не за един  „частен“ отбор?

Просто питам, защото се обърквам.

Сега кабриото в квартал Подуяне „Тото арена“ ли ще се казва? И най-накрая няма ли и това ПФК да го махнат от пред името на отбора,  и по подобие на „новия Левски“ от 50-те да си стане Държавен Спортен Клуб (ДСК). Някак си е логично. Държавата им плаща данъците и таксите за кабриото, държавата ще ги издържа, значи логично е да са ДСК.

 Честно казано,  ще е хубаво ако това се случи. Така поне ще продължим да им гледаме сеира.

Атор:

НЕ-СПОРТ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Новия “собственик” на сините май ще се окаже ментеНовия “собственик” на сините май ще се окаже менте

Тези дни една от най-актуалните новини е тази за новия собственик на сините от София. Наско Сираков малко в стил Тити със сълзи на очи съобщи, че е въпрос на

Какво точно беше това на националния стадион? Генерална репетиция, експериментален мач или тото ?Какво точно беше това на националния стадион? Генерална репетиция, експериментален мач или тото ?

 Днес България загуби с 1-0 от Беларус в контрола играна на националния стадион. Това, че националите загубиха напоследък не е новина. Напоследък родния национален отбор пада доста често и новината