Дългата пауза без футбол

December 16, 2019

Изтече и тази година, и дойде време за дългата неприятна за феновете зимна пауза. В следващите два месеца за български футбол ще се говори малко. Повече ще се набляга на общи приказки за това кой – кого взел и как ще му помогне.

Сега, общо-взето е време за равносметка. ЦСКА е четвърти. Разликата от първия е прекалено голяма за родната “тото лига”. Титлата е химера, а единствения шанс за трофей е купата на България. В първенството отново ще сме втори. Не е приятно за поредна година да сме зад измисления проект , но на този етап нещата са такива. Проекта на Гела върви уверено в родното първенство с любезното съдействие на БФС.

ЦСКА ще зимува четвърти на значителна разлика от първия. И сега във всички “независими” гел-медии се говори и пише за треньорска смяна. А, защо ли?

Крушич дойде в ЦСКА по никое време. До тогава Армейците не играеха нищо, а защитата се държеше така, сякаш се вижда за първи път. След идването на Милош Крушич ЦСКА започна да играе доста по-добре. Започна да печели. И не на последно място спря да пуска идиотски голове. Даже – никакви. От както Крушич е треньор ЦСКА са допуснали само един гол ( от засада) в десет мача ( за всички турнири) и имат една загуба и два равни… Ами защо да го махат?

На този етап на ЦСКА му трябва още един качествен плеймейкър, още един нападател и евентуално едно крило.

Нападател взехме. Другите ще дойдат.

автор:

Симеон Димитров