Драгомир Драганов върна ЦСКА в реалността

March 4, 2023

Ако до този момент някой си е мислел, че ЦСКА може да стане шампион, то след този мач трябва да е размислил и да се е върнал в реалността. А тя е такава, че в това първенство армейците няма начин да са нищо повече от втори… Всъщност в това първенство и Реал Мадрид да дойде да играе също ще е след “хегемона”.

Родната реалност е такава е, че няма значение какво правиш на терена. Важно е реферите какво мислят по въпроса, каква е идеята им за мача и не на последно място желанието на шефа. В миналия кръг се видя, че е недопустимо “хегемона” да изостава в класирането. След него нещата се развиха така, че проекта от Разград изостана дори с три точки… Недопустимо… Тази съботна вечер се убедихме, че всички са готови да направят каквото е необходимо тази неточност да се поправи максимално бързо. Е, след този кръг преднината на ЦСКА отново ще е само една точка. За това основна заслуга имат реферът Драганов и тези във ВАР стаята. Те направиха и невъзможното, но все пак успяха да удържат равния. Няма съмнение, че заслугата за крайния резултат е изцяло на тях, защото още след първия съдииски сигнал гостите от Пловдив видяха, че няма как да се противопоставят на армейците и се бяха примирили с загубата… След голът на ЦСКА мисията изглеждаше обречена, но се видя, че за родните рефери няма невъзможни неща.

Гол за гостите от засада, изнервяне на играта, неотсъдени фалове и дузпи и изведнъж мачът отива в желаната посока. Пропуснатата дузпа от Матай в края на мача идва дюшеш за всички, които не желаеха ЦСКА да вземат трите точки и ще даде достатъчно основания да кажат, че червените сами са си виновни за крайния резултат, но реално всички знаем кои са тези, които направиха всичко по силите си мачът да не се реши на терена… Когато има нарушение се свири. Когато има дузпа се свири… Една, две, три… пет- колкото-толкова. А иначе дузпи се пропускат. Всеки, който е бил повече от един път е пропускал. Малката подробност е, че едно е да биеш дузпа в началото на второто полуврене и съвсем различно две минути преди края на мача след като преди това си бил изнервен почти до краен предел. Чест прави на капитана, че се нагърби с изпълнението, защото на всички беше ясно, че вероятността дузпата да бъде пропусната е голяма.

След края на 22-ри кръг ЦСКА ще е с точка пред проекта от Делиормана, но ако се съди по градацията на реферските тесли след края на 23-ти кръг армейците ще са втори с две точки разлика. Това е обективната родна футболна реалност. За малко беше хубаво да си мислим, че и в България ще имаме истински шампионат и шампиона ще се реши на терена. За малко всички повярваха, че ЦСКА ще свали проекта от Разград от първото място. Е, Красен Георгиев и Драгомир Драганов успяха да върнат всички в реалността и да покажат за какво става дума… В момента е по-вероятно да видим еднорог в центъра на София, отколкото различен от “хегемоните” шампион.

Парада се дирижира от едно място далече от София. Всички са на колене пред шефа и ще продължим да си говорим за поредици от титли, “хегемони” и измислени проекти.

Докато “легендите” от 94-та и тези около тях не се махнат от Бояна явно ще е така.

автор:

Симеон Димитров