Дориан Бабунски в ЦСКА?

babunsk
December 30, 2021

Нападателят на Ботев Враца Дориан Бабунски направи приличен за родните стандарти сезон. Синът на бившият играч на ЦСКА в момента е трети при голмайсторите в “А” група и напоследък някак  логично всички започнаха да го спрягат за трансфер в ЦСКА. Повод за това дават и многобройните армейски фен групи, които коментират как би било добре синът на бившият играч в ЦСКА да заиграе на “Армията”.

Логичният въпрос е ще помогне ли Бабунски ЦСКА да стане по-силен или ще е поредният дошъл за малко на “Армията”? Според мен е по-скоро второто. Нападателят на врачани вкара доста голове, но не смятам, че  е играч за армейците… Поне на този етап. Това, че вкара на ЦСКА не е никакъв критерии за класата му… Всъщност има един отбор от София, които взима всеки нападател, който му вкара гол и това не е ЦСКА.

Дориан Бабунски прави фурор в юношеските формации на Реал Мадрид. Всички го смятат за един от талантите в школата на мадритчани и му приписват бляскаво бъдеще. Тогава е на около 16. Няколко години по-късно изведнъж и напълно неочаквани и нелогично бъдещата световна звезда на Реал се озовава във Враца… Не, че нещо, но честно казано няма логика.

Младият нападател вкара доста голове за Ботев Враца, но това не го прави страхотен нападател. Нищо, че е от школата на Реал. Реално погледнато в родното първенство има много посредствени футболисти, които идват от школите на световни грандове. Заради този факт това не би трябвало да е критерий.

Най-вероятно ЦСКА ще привлече нападател, но това не би трябвало да е Бабунски. Не е лош нападател, но няма да донесе необходимата класа, която е нужна на ЦСКА. Червените имат достатъчно нападатели, които са златни резерви. Още един такъв според мен не е нужен.

Бабунски може да е добър играч, но това, че е вкарал на ЦСКА не означава, че армейците трябва да го вземат. ЦСКА има нужда от нападател, който да е истинска конкуренция на Кайседо, а не сигурна негова резрва.

автор:

Симеон Димитров