Докога така?

April 11, 2021

Армейците завършиха наравно с Арда след като съдията си измисли дузпа в добавеното време. За пореден път ЦСКА не победи не защото е по-слаб, а заради измислени отсъждания на главния рефер. Така само от началото на годината армейците вече три пъти не спечелиха пълния комплект точки заради реферски отсъждания, които пряко повлияха на резултата… Е, докога ще я караме така?

  За седем мача на армейците бяха отнети седем точки от реферите и логично малката разлика в точките между делиорманци и ЦСКА беше увеличена до комфортен аванс на върха за отбора на шефа, който за поредна година е бутан към поредна подарена титла. Наясно съм, че съдиите грешат. Навсякъде по света се виждат какви ли не грершки на реферите, но в тото лигата е различно. Ако сгрешиш един-два пъти е случайно и няма проблем. Проблем е, когато грешките се превръщат в трнденция. Проблем е, когато всеки път грешиш в ущърб на един отбор и в полза на друг… Това вече не е феърплей, не е нормалното  първенство, в което кой ще бъде шампион се решава на терена… Това е тото лига, в която се играе по разградски правила, а те леко се различават от познатите футболни правила.     

Проекта от Делиормана печели със спорна дузпа, а ЦСКА завършва наравно с измислена дузпа… Любопитно ми е какво ще каже сега господинът Петричев. Дали отново ще се оплаква от съдиите? Сигурен съм, че сега всички служители на проекта ще са доволни от реферите.

В мачът с Арда ЦСКА можеше да реши всичко много по-рано, но по една или друга причина не се получи. Армейците имаха доста положения, но реализираха само веднъж.  Това от своя страна осмисли действията  на човека със свирката.  При първото влизане на някой от Арда в наказателното поле на червените реферът наду бузи и  посочи бялата точка… За негово облекчение и кеф на шефа.

Още от съмнителното си влизане в „А“ група преди години делиорманци съсипват родния футбол с любезното съдействие на БФС. За да станеш шампион в тото лигата не е необходимо да си най-добрия на терена. Стига да имаш едни рефери под ръка, които винаги могат да оправят нещата, когато се закучат или объркат и един футболен съюз, за който футболът е на последно място.

 Това е начинът всяка година ще си шампион, а другите ще разцъкват за здраве. Ако някой отбор реши да оспори „хегемонията“ ти веднага се превръща във враг и срещу него се впряга цялата система за да го откаже… Смопровъзгласилият се „хегемон“ си става шампион година след година, шефът е доволен, а когато той е доволен всичко е наред.

автор:

Симеон Димитров