“Доброжелателите” не желаят Стойчо Младенов да е начело на ЦСКА

November 7, 2021

ЦСКА отново надигра Зоря и отново загуби от украинците. Отборът от Запорожието май се превръща в нещо като черна котка за червените и въпреки добрата игра и многото положения те не успяват да победят. С тази загуба армейците продължават серията си с негативни резултати последните седмици и изглежда, че са изпаднали в нещо като временна игрова криза. Това от своя страна даде идеална възможност за “градивна критика” срещу Стойчо Младенов и ЦСКА от всички “обективни” критици и анализатори.

Възможността да се вкара напрежение при червените не се изпуска и всеки удобен момент се използва. Така е било, така и ще продължи да бъде. Сега, дори е още по-важно, защото Младенов е треньор, с който има опасност ЦСКА да стане шампион… А това естествено не е по вкуса на шефа на проекта от Делиормана.

В публичното пространство веднага започнаха да се тиражират мнения и анализи против неприятния за “хегемона” треньор. Целта е ясна… Да се вкара напрежение в ЦСКА и ако може Младенов да не се задържи на треньорския пост на червените още дълго. Странното е, че някои червени онлайн привърженици се връзват на всичките тези глупости и “дават хляб” на “обективните” да продължават да вкарват напрежение при червените. Много от тези привърженици, които рядко или никога не стъпват на стадиона като говорят за “едно време” и успехите на ЦСКА в Европа би трябвало и да си спомнят, че “едно време” на мач на ЦСКА за първенство не е имало по около 1000 човека. Тогава “Армията” е била пълна за всеки мач от вътрешното първенство… Да не говорим за тези в Европа… А сега? На стадиона 1000 човека, а в мрежите минимум 10000 “разбирачи”, които  критикуват…

Стойчо Младенов е начело на ЦСКА от малко повече от три месеца. За това време вкара армейците в групите на евротурнирите по безапелационен начин през парадния вход. След победа срещу Виктория Пилзен, която ще остане за историята. Победа, която изглеждаше като илюзия когато Стойчо застана начело на ЦСКА, и която много не видяха на живо, защото бяха заети да критикуват в мрежите… Особенно след първия мач. Самото участие на армейците в групите на европейски турнири за втора поредна година е успех и то голям.

В първенството до издънката срещу пловдивчани армейците се движеха повече от добре и бяха единствения непобеден отбор от родната “А” група. Въпреки тотално сгрешената подготовка, многото контузени и видимо по-сложните и напечени мачове армейците се движеха добре. Ясно се вижда как всеки мач на червените за първенство си е страхотна битка и как всеки отбор излиза срещу тях “на кило кръв и метър кожа”… При така съставената програма това се набива на очи още повече. Ясно се видя моряците как играха срещу ЦСКА и след това по какъв начин срещу Разградчани. Същото беше и с Ботевъ от Пловдив, Берое и всички останали. Срещу армейците се излиза “на кръв” с единствената идея да се вземе нещо или евентуално да се нанесе вреда на червените от рода на контузии или картони. Седмица по-късно срещу проекта на човека от Изпълкома губят лежерно и някак по навик. Разградчани печелят без видими проблеми с резултат… Въпреки това Стойчо и ЦСКА успяваха. С класа и армейски дух. Заради това не съм съгласен с приказките и писанията, че в отбора на ЦСКА липсва класа. Класа има. И то много. Просто Младенов и отбора имат нужда от време, спокойствие и подкрепа. Това от своя страна активира “градивните критици”, които леко и методично вкарват напрежение при червените, защото то е единствено от полза за “хегемоните”.

В същото време основният претендент за титлата на ЦСКА се радва на блаженно спокойствие. В Европа ги бият, но никой не си позволява да критикува “извънземните” от Разград. В родната “А” група Десподов и компания вкарват поне по три гола и анализаторите говорят и пишат единствено за “безспорната класа” на тези от Разград.

В този кръг от родното първенство проекта от Делиормана играе срещу “коравия” Локо Пловдив. Някакво чудо и загуба на точки от “хегемона” едва ли е възможно. По скоро пловдивчани ще са като свенлива девойка срещу разградчани и както всички останали преди тях едва ли и смърфовете ще кипят от желание за победа срещу “хегемона” и десеткратен първенец на България, а след мача ще обясняват с възхищение за класата на отборът на човекът от Изпълкома.

Такава е картинката от години и тя едва ли ще се промени. Поне не с това БФС и този Изпълком. Феновете на стадиона изразиха пълна подкрепа към треньора и отбора на ЦСКА. “Обективните” ще продължават в същия дух… Ще продължават с “градивните критики” към Стойчо Младенов с надеждата повече онлайн фенове да им се вържат и той да се задържи колкото се може по-малко начело на армейците. Защото начело със Стойчо има реална опасност ЦСКА да стане шампион, а “хегемоните” и тези около тях не желаят това да се случи… Затова Младенов е мишена за враговете на армейците и те не искат той да е начело на червените.

автор:

Симеон Димитров