Динамовци поставиха бюста на Сталин на връх Мусала

Динамовци поставиха бюста на Сталин на връх Мусала post thumbnail image

 В обърканите мозъци на почитателите от Герена често се случват странни неща.  Затова никой не трябва да се учудва, когато чуе левскарите да говорят, че комунизмът ги е репресирал по времето, когато  техен шеф е зетя на Тодор Живков. Или когато виден фен на отбора от Подуяне  облечен с фланелка с надпис ВИС-2 участва в шествие срещу „мутрите“ в България. А в по-новата история на отбора на всички власти, когато група фенове попитат премиера как държавата смята да помогне на един частен футболен клуб..

 Шествията и походите не са нови за отбора от Подуяне.  Ние от НЕ-СПОРТ в нещо като „усмивки от старите ленти“   ще предоставим една статия от вестник „Спорт“ от 1949г. за един „епичен“ поход на сините от покрайнините на София.

Динамовци поставиха бюста на Сталин на вр. Мусала

В събота, 22 т. м.,  30 члена на ДСО Динамо предприеха изкачването на най-високият връх на Балканите – Мусала, за да поставят на него бюста на вожда и учителя на цялото прогресивно човечество генералисимус Сталин по случай неговата 70-годишнина.

 На връх Мусала в неделя бе изнесена беседа за живота и дейността на Сталин. Тържеството при поставяне на бронзовия бюст в наблюдателницата завърши  с литературно-музикална програма, изпълнена от динамовци.

Физкултура и спорт

Вестник Спорт 1949 г.

Планината се оглася от гласовете на динамовци, а погледите на спортистите са вперени в бюста и портретите. Футболистите на Динамо пеят толкова вдъхновено, че през следващите две години те са шампионите на България по футбол.

НЕ-СПОРТ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Това ли е начинът ЦСКА да не е в “А” група и “хегемона” да няма конкуренция?Това ли е начинът ЦСКА да не е в “А” група и “хегемона” да няма конкуренция?

Последните месеци мине-не мине време и се заговаря за един “дълг” на ЦСКА към “Сердика Спортни имоти”. Поне напоследък е така… Лекичко се пуска една сума, която според някои ЦСКА

Славиша Стоянович обиколи София и се разбра със синитеСлавиша Стоянович обиколи София и се разбра със сините

Наско Сираков каза, че се е разбрал със Славиша Стоянович. Нещата по договора с него са уточнени и той ще поеме отборът от Герена от понеделник. Вчера почти всички медии