Делиорманци искат пари от държавата

April 18, 2020

 Изпълнителният директор на проекта тези дни обяви, че делиорманци ще борят кризата с държавни пари.  Разградчани щели да кандидатстват по правителствената програма известна като 60/40. Право за това им давал факта, че били изрядни данъкоплатци. Любопитно… Нали тази програма би трябвало да бъде за подпомагане на най-нуждаещите се фирми от малкия и среден бизнес? На „слънцето на българския футбол“  му се е отдала идеална възможност за спестяване на разходи  и то е решило да се възползва.  Това може и да е законно, но пък от друга страна дали е морално? Въпроса доколко е морално това да се прави явно не е на дневен пред тези от „националната кауза“.  Морал и разни такива  грозни животни  са непознати за проекта. Заплатата на футболист от Делиормана за месец е толкова, колкото средностатистическият български данъкоплатец ще изкара за цял живот, а ти същевременно чакаш пари именно от този данъкоплатец.

 Заради кризата това нещо, което гордо наричат проект страдал. И от какво точно страда? От кое са му намелели приходите?

  От приходите от билети?

Вярно, че сме „олигофрени“, но от продажбата на няколкостотин билета на мач не могат да се избият даже и разходите по организирането на съответния мач. Премиите на „звездите“ въобще не ги споменавам.

От фен артикулите?

Тук нещата отново показват друго. От няколкото продадени фланелки и шала за сезон не могат да избият и парите за кремвирши дори за един домакински мач.

  От телевизионните права?

Както всички знаят собственика на проекта притежава и телевизията, която е закупила правта за излъчване на родната тото Лига. Тук е редно да се отбележи, че навсякъде по света спортните телевизии са безплатни за зрителите си, защото в момента няма спорт. В България едните спортни канали са безплатни, а тези на Агата не. Таксите за спортните диеми си остават непроменени, независимо че нито има БГ футбол, нито Висша лига, нито каквато и да била футболна лига или спорт. Миналата година таксите за  въпросния спортен пакет бяха вдигнати точно заради родната и англииска лиги… Та, защо телевизията да не изплати телевизионните права на отборите?  Рекламите може да са намалели малко, но пък абонатите продължават да си плащат таксите за нещо, което не получават. Като към това се прибави и липсата на разходи за излъчване на мачовете от тото лигата …

  От спирането на шампионата? 

Наскоро се появи подписка за прекратяване на родната тото Лига и най-отгоре се виждаше положителния отговор на „националната кауза“. Когато си инициатор на нещо обикновенно твоето „за“ е първо, но пък не мога да твърдя подобно нещо със сигурност. Само да го предполагам. За сините от покрайнините на София най-добрия вариант е първенството да свърши в този момент, при това класиране. За тях това може би е единствения начин да играят в Европа, защото ако първенството се доиграе може да се озоват и на пето място… Но както и да е.  Като се има предвид челното „за“ явно и за проекта от Делиормана спирането на първенството в този момент не е някакъв проблем. Или просто правят услуга на врагът на техния враг…

 И тук отново възниква въпроса: за какво точно делиорманци искат тези пари?

  От както трае цялата тази история с вируса всеки ден чуваме за някое дарение от медиите на шефа на  измисления гранд. А според директора Петричев парите, които взимат от данъкоплатците щели да ги даряват…Не е ли малко…?  Това, което праввят зелените от Разград малко ми прилича на действията не едни „приятели“ на Агата, които искаха да си вдигнат заплатите, за да имат повече да даряват….

 Законно, но дали е морално?

Автор:

Симеон Димитров