Две или четири точки… Няма значение

треньори цска
February 17, 2022

След дългата зимна пауза родното първенство може да се каже, че вече е подновено. ЦСКА и проекта от Разград изиграха отложените си мачове срещу Локомотив София и Арда. В тези мачове видяхме какво да очакваме от първенството и през пролетта.

Очаквано мачът в Кърджали повече приличаше на контрола, в която резултатът за домакините е без значение. Разградчани без да се напъват и без да срещат никаква съпротива от любезните си домакини си взеха своето.На стадион “Васил Левски” Локомотив София посрещна ЦСКА. Любопитното беше, че локомотивците от Надежда не бяха отпечатали емблемата на ЦСКА на билетите за мача. Това говори достатъчно за предстоящия феърплей в родната “А” група.

Армейците бяха само на две точки от първото място и се нуждаеха от задължителна победа, която поне на хартия да съхрани шансовете им за титла този сезон. В годините, обаче ЦСКА не веднъж е тръгвал трудно през пролетта. По стар навик така стана и тази година. Армейците не изиграха мачът, който желаеха и завършиха наравно с локомотивци. Разликата с първите стана четири точки и спортните медии отписаха първото място като вариант за ЦСКА. По принцип при наличието на толкова много мачове до края, в едно нормално първенство четири точки не са такава огромна разлика, каквато е в родната “А” група, но ключовото в случая е нормално първенство… А такова в България от много отдавна няма.

Всъщност няма значение дали точките между ЦСКА и проекта от Разград са една, две, четири или колкото и там да са. Ако ЦСКА бяха победили Локо София спортните медии щяха да продължат с начертаната последните месеци линия “ЦСКА шампиион”. Сега при четири точки преднина изведнъж “шансовете се изпаряват” и се започва с вкарване на напрежение в ЦСКА… При положение, че има мач между първия и втория и цял полусезон… Странно е! А истината е, че шансовете на ЦСКА за шампион и при 2, и при 4 точки аванс на разградчани са едни и същи … Нищожни! Поне на този етап. С това БФС и всичко останало в родната “А” група.

Каквото и да се говори и пише от “обективните” едни ще си стават шампиони, други ще си взимат лиценз, а трети просто ще са в тяхна услуга. Силен ЦСКА не е в плановете на тези, които си правят “секретни срещи” и поради тази причина се прави всичко възможно тази пречка да се премахне. Сега този равен ще даде нова възможност да се вкара малко напрежение в ЦСКА, защото предишния опит с дълговете и спрените картотеки имаше обратен ефект. “Обективните” ще направят всичко по силите си да отклонят всички от важните за ЦСКА неща.

Отборът и феновете на ЦСКА имат нужда да са заедно и единни. Това е единствения начин да печелят битките си… А точките? Ибрикчиите на агата са много и ще се действа с всички средства…

автор:

Симеон Димитров