Да очакваме ли нещо от националите ?

September 2, 2020

Тази седмица феновете на футбола в България са на вълна национален отбор. Като видяхме кои футболисти повика чичо Гошо е редно да си зададем въпроса може ли националният ни отбор да направи нещо повече от две почетни загуби? А, дано, ама надали…

Чичо гошо шашна всички с избора си на играчи, а днес направо “разби” всички футболни фенове с избора си на капитан. Малкия Михайлов бил достатъчно опитен и добър за да бъде капитан на националния… Това означава, че явно чичо Гошо слуша внимателно шефовете си и им угажда по всякакъв начин. Недоразумението Михайлов не само е повикан в националния, а явно ще е титуляр и капитан… Чичо Гошо, това е отборът на България по футбол, а не по сумо. Малката перука не заслужава да го извикат да носи саковете в националния, камо ли да е капитан… Това всъщност важи за голяма част от повиканите.

Повечето от тях стават само да връщат топките при тренировка и да носят саковете на националите. Чичо Гошо, обаче е решил, че стават, и че ще гради “млад и перспективен” отбор с играчи над 30 години… Хайде да оставим възрастта. Има и добри футболисти малко над 30, но тези в националния не са от тях. Михаилов не е, Страхил Попов не е, Божиков не е, Занев не е Димитър Илиев не е, Сисиньов пък въобще няма място в националния. Любопитното е, че чичо Гошо каза, че следи Марселиньов и може също да го повика… Хайде стига вече!

Накрая какво излиза? Слаби футболисти и никакъв треньор, който угажда на началниците. На тези хора им все тая дали ще паднат или ще бият. Всичко остава за феновете, а от тях при загуба ще чуем дежурното оправдание от всички по веригата и ще продължим по същия начин.

Много искам да гледам български национален отбор, от който се стряскат всички, както беше преди, но явно с тези, които в момента са силни в родния футбол нещата няма да се случат. Те ще си правят далаверата, а националния ще продължи да пропада и ако нещата продължат ще дойде време да се радваме на равен с Малта на “Васил Левски”.

По принцим съм оптимист, но дефакто…

След мачовете с Ирландия и Уелс ще чуем как са искали да направят нещо, но не им се е получило. Ще чуем как все пак мачовете са били от полза, защото важните мачове са тези с Унгария и Румъния… След Унгария пак ще чуем нещо подобно и така до безкрай…

Или докато на футболните фенове не им омръзне истински…

автор:

Симеон Димитров