Дали цялата тази история с писмото до УЕФА не е заради трупата на спонсора?

February 13, 2021

Дали пък нежеланието на тези от БФС да изпратят писмото до УЕФА, което удостоверява, че ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружество не е заради спонсора и един член на изпълкома?

Знаем, че Футболен клуб централен спортен клуб на армията 1948 АД използва абривиатурата ЦСКА 1948. По този начин отборът на спонсора се възползва от имиджа и репутацията на ЦСКА в Европа, а в същото време и вреди на армейците.

Всички, които следят родния футбол помнят как отборът на спонсора влезе в “Б”, а след това и “А” група. Помнят и как се яви на търгът за емблемата на фалиралото ЦСКА с две фирми близки до един член на изпълкома… Като към това добавим и любимата тема за тирето…

Дали тези от БФС умишлено не изпращат въпросното писмо? В правилника на БФС, в който се казва как се регистрират клубовете и какви са правилата за това има една точка, в която се казва, че новоучреден клуб не може да приеме наименованието на вече съществуващ клуб отсъщото населено място.

Значи ли това, че след като и УЕФА признае ЦСКА отборът на спонсора ще трябва да използва дългото име, с което е заобиколил лекичко правилата за регистрация на футболната ни централа? И означава ли това, че след като се принудиха да си сменят емблемата, която нямаха право да носят ще се принудят да си изписват и името такова, каквото е?

След като ЦСКА плати и е признат за спортен правоприемник на фалиралото сружество ми се струва логично освен емблемата, отборът на спонсора да няма право да използва и името.

Пък и в правилата на БФС го пише…

Дали всичко е заради трупата на спонсора на тото лигата?

автор:

Симеон Димитров