Грозно е да се използва спорта за политика и предизборни цели

November 19, 2021

Напоследък е ясно заиграването на някои родни политици с футбола. И по специално с агитките на двата столични отбора. Едните пристанаха на бившите управляващи и като виждаха върволицата от спонсори към технния отбор се втурваха като стадо към урните да гласуват за “спасителя”. Другите обаче не само, че нямат такова желание, а и всички в момента знаят какво е мнението на им за бившия редовен премиер и особенно за спортния министър… А през последните години се видя, че който тръгне срещу червените фенове рано или късно губи… Примери затова много и поарди тази причина няма да се връщам назад и да ги цитирам.

Грозното в случая е, че едни хора опитват да използват спорта, и в частност футбола, за да гласува някой за тях. Така беше и преди седмица, така е и сега. На 14.11. много хора гласуваха на стадния принцип… За партията, която държи техния отбор над водата и следователно за президента, който партията подкрепя… И традиционно се класираха втори.

Отново се видя, че който тръгва срещу армейците губи. Партията загуби парламентарните избори, но не и президентските. Сега предстои балотаж и “умните партийни глави” явно са измислили нова стратегия. Вече цяла седмица слушаме и четем кой какъв армеец бил, на колко мачове бил ходил, колко помогнал на червените, какви планове имал за армейците ако спечели и естествено приканва армейците да подкрепят кандидатът на партията… Грозно е! Шефовете на предизборния щаб на президента на партията явно опрени до стената опитват всякакви методи. Последния “хит” е какъв голям армеец бил мъжът на вицепрезидента. А идеята явно е червените фенове да гласуват за кандидата за президент на партията. В откровенно манипулативна статийка, която незнайно защо се появи единствено в спортните сайтове, и която не е подписана от автор  се обяснява колко голям фен на червевните е въпросният съпруг на кандидат вицето, на колко мача е ходил и т.н. и т.н… Само една вметка… Съпругът Генерал не изглежда на 20 години, а и явно не е… Този, който е мислил писанието нещо не е сметнал маовете . Щом съпругът не изпускал мачове на червените би трябвало да е бил на повече от 300. Явно математиката не е силна страна на писъра, но както и да е.

Такива писания са грозни и жалки. Такъв тип агитации биха имали успех сред не много образованите фенове. При вековници и разни такива. Все пак феновете на армейците не са стадо. Те мислят, четат, гледали са и дебатът между Радев и Герджиков и са се убедили в това кой трвбва да бъде президент на България.

Убеден съм в това, че армейците не са стадо и в неделя ще гласуват за българският президент. А тези опити за агитация са смешни… В Подуяне може и да минават, но в Борисовата градина нямат шанс.

Армейците, както и всички българи, които не са обременени или зависими по един или друг начин ще подкрепят българският кандидат-президент. Вярвам в това.

Футболът и политиката са две различни неща и не трябва да смесват… Никога!

автор:

Симеон Димитров