Готви ли се нов удар срещу ЦСКА ?

December 9, 2019

Изминаха няколко дни от мачовете срещу Арда за купата и първенството. Общо взето двата мача бяха откровенно слаби за ЦСКА. Това обаче в момента не е най-важното. По-важното е отговора на въпроса готви ли се нов удар срещу ЦСКА?

Явно тези, които искат ЦСКА да ги няма не са се отказали от мисията си. Правили са го преди… Навярно всички помнят как след като ЦСКА стана шампион с 18 точки разлика от втория не играха шампионска лига. Най-вероятно всички помнят и как армейците бяха изхвърлени във “В” група.

Правили са го преди, ще опитат и сега. Поне така изглежда отстрани.

В мача за купата срещу Арда се спретна един расистки скандал. Ясни са правилата на УЕФА срещу расизма. И сега според мен ще се опитат да се приложат с пълна сила срещу армейците. Дори и по телевизията се чуват маймунските звуци от трибуните. Не от към привържениците на ЦСКА, но … От дисциплинарната комисия не взеха отношение по въпроса след мача. Няколко дни след това обаче изведнъж… Расистките обиди към Отабор са дошли от фенове на ЦСКА, които обаче не са били в сектора с феновете на червените, а в другите сектори на стадиона… Ти да видиш. Май ще се окаже, че всички фенове на стадиона са били на ЦСКА.

Сега някак си много удобно излиза някакъв пост на Отабор в една от социалните мрежи. В него футболиста на ЦСКА казва, че феновете на неговия отбор са го обиждали на расистка основа.

Това някак си много намирисва. Намирисва на изхвърлен ЦСКА от елита за сметка на едно число, което използва името и ще влезе в елита. Дано да не съм прав, но като гледам как се случват нещата… Сега преди коледа ще има едно наказание за отбора за расизъм и ще продължи разследването на случая. И след някой друг месец окончателно наказание, което го “изискват” международните правила, а “добрите” от БФС не могат да направят нищо…

Дано да не съм прав, но дори и отрзяването на този “скандал” в медиите нещо не е ОК. Прехвърлянето на всичко към ЦСКА не е ОК.

автор:

Симеон Димитров