Господин Сираков, стига глупости!

October 14, 2021

На последния конгрес на БФС Сираков подкрепи приятелят си Михайлов и заяви, че той е човекът, който ще направи необходимата промяна в българският футбол. Всички се съмняват в думите на Сираков. Сигурен съм, че дори и той самия не вярва много на това, но пък той си знае защо наистина подкрепи Михайлов на конгреса.

Преди време синият шеф напусна Изпълкома на точно това БФС с мотива, че неговите идеи не намират съмишленици, а точно това управление едва ли ще направи някакви промени. След като придоби акциите на сините, Сираков стигна още по-далеч и поведе борба срещу БФС. По това време от Сираков се чуваха гръмки фрази за промяна, и че “БФС-то на Михайлов” не може да ги направи. “Борейки се за правда” и агитирайки за тотална промяна Сираков май не усети момента, в който лицензът на сините дори не беше под въпрос. Според правилата на БФС сините нямаше начин да вземат лиценз… Да, ама според “БФС-то на Михайлов” лицензът не беше проблем. Сираков изведнъж абдикира от битката срещу футболното статукво, сините взеха лиценз, а феновете останаха с усещането, че се е случило нещо зад завесата… Какво точно се случи никой не знае. Единственото ясно е, че приятелите от 40 години отново се подкрепят.

Сега пък, два дни след конгреса синият шеф заяви, че е разочарован от избора на Изпълком, и че точно с него вече не вярва в промяната на българският футбол. Сираков желаел сериозна промяна във футбола, но трябвало да я направи Михайлов, а с този Изпълком нямало да стане… Ало, Подуяне! Много добре знаете, че това е Изпълкомът… Изпълкомът на Михайлов.  Може да се променят един-двама, но като цяло тези, които командват парада си остават същите и реално нищо не се променя. Същото се отнася и за петкратния президент. Ама бил обещал! Той ако искаше да прави промени до този момент да ги е направил. Имаше на разположение 16 години, в които много искаше да прави промени в родния футбол, но нямаше желание. Каквото да прави и обещава, реално промените ще се случат евентуално само “на книга”… Но вие това много добре го знаете. И всъщност, и вие като него нямате никакво желание за каквато и да била промяна. Всичко в родния футбол ви харесва такова, каквото е.

Сините фенове написаха някаква декларация за промяна и смяна на Михайлов. Сините шефове, обаче знаят как след предишната промяна спонсорите и “желаещите” да са собственици на вековниците изведнъж изчезнаха. Това от своя страна доведе до огромна финансова криза на Герена, защото не са свикнали да работят като другите. Когато няма кой да дава е много трудно. Поради тази причина те взеха единственото приемливо решение за тях.

Сега им остана единствено Боби и БФС и те нямат никакво желание да ги загубят. Стига толкова промени! Защо да желаят да променят нещо, което работи в тяхна полза? Все пак благодарение на приятеля на Сираков отборът от Подуяне е в “А” група. Сините фенове пуснаха една декларация за промяна във футбола и смяната на Михайлов. И какво от това?

Преди време шефовете на сините и феновете им заявиха, че няма да приемат никакви пари от един депутат от ДПС. Няколко дни след това сините шефове приеха парите и заявиха, че няма нищо лошо в това “феновете” да дават пари на клуба. Щом е за доброто на клуба може.  Феновете приеха това и дори вече си имат своя версия, с която да обяснят действията си и да ги изкарат малко по-морални. Затова господин Сираков трябва да спре да говори глупости за приятелство и тем подобни. Всички знаем, че за отбора на Герена най-добре е да няма промяна. Ще гласуват за когото трябва, ще изпращат поздравителни телеграми и ще са в “А” група. Ако това доведе и до купа тази година ще е бонус за тях. Сините фенове ще го приемат и най-вероятно след известно време ще си имат собствена версия на случилото се, която ще се лансира усърдно. Отново от Герена ще се говори и определя кое е морално и кое не. Вече сме свикнали с това.

В крайна сметка никой не е очаквал сините да направят нещо неприсъщо за тях. Всеки е това, което е и никога не се променя чак толкова. Затова бъдете спокоен господин Сираков и спрете да говорите глупости. Някои знаят за причината да подкрепите Михайлов, а другите предполагат. Вероятно в момента на Герена е актуален израза “лиценза не мирише”… По стар подуенски обичай за морал ще започне да се говори отново малко по-късно.

 

автор:

Симеон Димитров