Гонзо президент…

March 14, 2024

Ден преди конгреса на БФС, на който ще се избере нов главнокомандващ на родния футбол изглежда, че везните сериозно започват да се накланят към един от кандидатите. Водещите клубове в “А” група, които искат промяна,  начело с “хегемона” вече официално обявиха своята подкрепа към “най-образования, най-подготвения и най-компетентния” да води българския футбол към върха. С оглед желаещите да седнат на стола на “този невероятен” Боби Михайлов това всъщност изглежда най-логичния избор. Не случайно и при родните бетинг компании коефициентът за кандидат магистърът да е новия шеф на БФС е най-малък.

Георги Иванов е минал през всички стъпала във футбола и навсякъде успя да постигне резултати, каквито никой друг преди него не е постигал.

Като играч Гонзо е доказан голмайстор от най-високо ниво. Със сигурност заслужаваше най-малко една златна топка или поне някоя златна обувка. Това, което му попречи да постигне световна слава беше единствено факта, че нито един от отборите извън България не го търпя достатъчно… Не защото Гонзо няма качества и не е добър… Просто му трябва повече време за да успее да вкара някой гол.

След края на бляскавата си футболна кариера Георги Иванов се доказа и като треньор. На това поприще Гонзо показа, че е взел всичко най-добро от треньорите при които е играл. Гледната му точка за тактиката и начинът, по който водеше отборите си определено караше треньорите на противниците му да се чудят какво става… Колко добър треньор е Гонзо показа и в тежкия момент за националите след оставката на Ясен Петров.

Бившата синя легенда пое националния отбор по футбол в труден момент и успя да спечели две точки… И то като гост. Гонзо показа нагледно как се прави и не загуби от Гибралтар и Грузия.

Кариерата му като директор няма какво да се коментира. Гонзо успя да покаже, че е наясно и с тази материя и се доказа като ръководител и при сините, и при Локо Пловдив, и особенно в БФС. Като директор на националните отбори синята легенда отговаря и координира работата във всички национални отбори – от деца до мъже. Някои типично по български го критикуват, но резултатите от работата му са видни. Националния отбор по футбол взе да взима точки. Е, все още рядко бие, но всяко нещо с времето си .. Позитивите от неуморната и професионална работа на Георги Иванов са, че родния представителен тим по футбол се изкачи в ранглистата на ФИФА. Българският национален отбор мина в класацията пред отобри като Габон, Люксенбург, Замбия, Бахрейн, Йордания, Екваториална Гвинея… Прогреса е налице, а Гонзо си върши работата добре и без да изтъква успехите си.

След всички успехи като футболист и като ръководител най-нормалното нещо е Георги Иванов да се насочи към президентското място в БФС. Това е естествения ход на нещата.

Водещите отбори от “А” група, които искат промяна в родния футбол начело с “хегемоните” видяха добрите управленски умения на Гонзо и застанаха зад кандидатурата му. Това естествено го прави фаворит за мястото на Михайлов… Кой, ако не някой достатъчно образован и доказан специалист да поеме българският футбол и да го изведе до успехи… 

автор:

Симеон Димитров