Гонзо опита да се заяде с Бербатов, но нещо не му се получи

June 9, 2022

На вчерашната пресконференция Митко Бербатов разкритикува остро ръководството на БФС и поиска оставките на всички. Директорът Гонзо реагира гневно срещу думите на Бербатов и опита да му отговори подобаващо. Проблемът за Гонзо е, че нещо не му се получи. Интервюто му в БЛИЦ предизвика единствено смях… Всъщност интервюто на директора Иванов накара много хора, които са по-наясно с родния футбол и “личностите”, които го управляват да се запитат той дали помни кариерата си до този момент. И какво точно е постигнал като футболист и след това като управляващ фактор.

Техническият директор на българския футболен съюз Георги Иванов посъветва Бербатов да  поработи някъде, за да се види дали става за нещо. Да вземе да стане първо треньор, после изпълнителен директор, спортен директор… И ако се справи тогава да се кандидатира за някакъв пост в БФС или за Президент на съюза. След това дългогодишния директор стигна до извода, че е убеден, че Митко няма да се справи… Строгият тон на директора Иванов и убедеността му в това, което казва за миг ме накара да се замисля дали Бербатов наистина става. След това се сетих за кариерата на Гонзо и какво точно е постигнал.

Като футболист всички знаят, че единственото, с което определена група от хора ще го помнят са головете му срещу ЦСКА със синия екип. Пробва и зад граница, но всичките му приключения бяха пълен провал. Добре, че не му плащаха на вкаран гол, че нямаше да вземе и стотинка от престоя си във Франция и къде ли още не.

След края на футболната си кариера Гонзо вече като треньор се провали навсякъде, където го поканиха. След това Георги Иванов реши да стане спортен директор… Дали защото е разбрал, че за треньор не го бива незнам, но в крайна сметка се случи. Проблемът за Гонзо обаче беше, че и като директор не го биваше и успя отново да се провали нявсякъде, където го поканиха за такъв.

След всичките управленски провали на Георги Иванов изведнъж го назначиха за технически директор на българския футболен съюз. Това, че нямал диплома и заради това не можел да заеме длъжността не го вярвам. Всяка манекенка, миска, плеймейтка и т.н. имат по една-две дипломи за висше. Така че не вярвам, че Гонзо няма… Даже може да има две. Ей така, за да затвори устите на неверниците и критикуващите го.

Според това, което азаха от БФС Гонзо ще се занимава с националните отбори. Какво точно прави и какви са му заниманията нямам представа, но резултатите ясно показват дали и колко се справя… Това всъщност важи и цялото БФС… Заради това изказванията му по адрес на Бербатов и предложението първо да се докаже някъде са меко казани смехотворни.

Футболната кариера на Бербатов всички я знаят. В нея Димитър е постигнал толкова, колкото Гонзо и на  Плейстейшън не може да постигне. За всичко, което прави след края на футболната си кариера и то успешно също се знае.

Всичко това говори достатъчо. Гонзо опита да скочи на Бербатов, но не му се получи. Прав е Берба, че единствения шанс родния футбол да тръгне нагоре е цялото БФС да се махне. Друг вариант няма защото какъвто е директора Гонзо, такъв е и Президента. Такива са и всички останали.

Бербатов е прав. Колкото по-бързо всички тези хора се махнат от футболния съюз, толкова по-скоро има шанс българският футбол да тръгне нагоре.

А, за Гонзо… Като съветва Бербатов първо да постигне нещо, нека каже той какво е постигнал като футболист и ръководител. Интервюто на Гонзо много прилича на декларацията на БФС от преди няколко дни, според която за лошото състояние на родния футбол са виновни всички други освен тях…. Смях в залата…

автор:

Симеон Димитров