Гонзо, мачът е 90 минути, не 90 години

September 12, 2023

След загубата на България от Черна гора директор Гонзо опита да говори като всемогъщите си шефове и за пореден път успя да се изложи. Г-н Иванов попита журналистите в стил вицето на БФС “той ли да влезе на терена и да вкара един-два гола”… Като идея, когато нямаш качества да си на даден пост, но много държиш да си там не е лошо да подражаваш и да копираш шефовете си. Проблемът за г-н директора е, че някак не е успял да обмисли добре нещата и повтаряйки като папагал фразите на шефовете всеки път успява да се изложи много. Гонзо май някак забравя, че президентът и вицето му може да не ги бива като ръководители, но за разлика от него имаха добри кариери като футболисти и зад граница… Не, че някой вече ги помни, но все пак те бяха повече от един от най-добрите в един роден “гранд”. В момента като чуеш Михайлов или Лечков се сещаш за тези, които съсипаха родния футбол. Фактът, че от края на 80-те до средата на 90-те са имали успешни кариери вече никой не го интересува.

Както и да е. В комента става въпрос за “големия” Гонзо, който риторично попита журналистите той ли да вкара два-три гола на черногорците… Г-н директор, да вкарвате в родното първенство след най-успешният си “финт” избутване на защитника с ръце е едно, но в Европа е различно. Всички видяхме, че извън България този “финт” не минава.

За десет години в националния отбор Гонзо успя да вкара цели четири гола. За две години в Рен сегашния директор и “голям голмайстор” отбеляза нула гола. Отново за същото време в Турция се разписа изключителните 5 пъти…

Не, че нещо се съмнявам в голмайсторските възможности на директора. Със сигурност ги има. Мога да се обзаложа, че ако излезе на терена и играе достатъчно дълго със сигурност ще отбележи. Дори може и не 1-2, а 3-4 гола. Проблемът за великата деветка е, че футболният мач трае само 90 минути, а не например 90 години…

Очевидно е, че директора много обича да говори пред медиите, но проблемът за него е, че в повечето случаи успява да се изложи много. Най-добрият вариант за него е да вземе пример от този, който подобри рекорда на Петър Жеков в родната “А” група. Този рекордьор си знае, че това нещо се е случило след много щастливи за него обстоятелства и не дава много интервюта… Мълчи си и не се излага. Точно това трябва да направи и г-н директора.

Най-добре за всички е да се махне с шефовете си, но дотогава по-добрия за него вариант е да мълчи и да не се излага повече.

автор:

Симеон Димитров