Говори всемогъщият Мъри

October 11, 2022

Наставникът на сините говори днес пред медиите. Всемогъщият Мъри коментира цените на билетите за мачът на неговия отбор срещу Славия и за пореден път даде ценни указания на БФС за структурата, организирането и провеждането на родното първенство.

Това, че сините “стават страшни и заради това им се пречи” и, че “има по-различно отношение към синия клуб” по повод високите цени на билетите обявени от чичо Венци и някакви странни виждания на треньора Стоилов няма да го коментирам. Със сигурност ще има кой да го направи. Най-малкото един известен спортен журналист ще пусне един влог с подобаващ коментар, които да опита да внуши на всички колко ощетени са сините в момента и въобще…

По-интересно е поредния съвет на Мъри към БФС относно това как да се провежда първенството, кога да се играят мачовете и колко да почиват футболистите. Когато сините отлагаха мачове, въпреки, че тренера казваше, че предпочита мачовете през три дни защото ги подържа в игрова форма всичко беше наред. Сега като се наложи сините да си изиграят отложените мачове, към тях се прибавят мачовете за купата и им се налага да играят в сгъстен цикъл  Мъри взе да се оплаква и дори прозря някакво по-различно отношение към неговия клуб. Според него  защото всички се страхували от отбора от Герена. Според Мъри няма нужда сега сините да играят толкова начесто след като първенството свършва чак на 10-ти юни. “Великият” треньор набързо направи един график на мачовете. В него включи “мачовете за купата, които сме си измислили” и стигна до извода, че сините спокойно могат да си изиграят отложените мачове до края на юни и призовава разума да надделее… А примерите, които дава и  “аргументите”, с които “трябва да се дискутира” са някаква интерпретация на синьото виждане върху водещите първенства, което е малко като ловджииските истории… Много готини, но далече от истината.

Хубавото да говориш убедително е, че при тези, които не са наясно с нещата оставяш впечатлението, че знаеш ако не всичко, то поне много. А, от всички, които го цитират излиза, че или въобще не са аясно с футбола в Европа или просто не желаят да се противопоставят на всезнаещия… В двата случая това не е добре. За съжаление на Мъри много хора гледат висшата лига и знаят, че там 50-дневно прекъсване между сезоните няма. Поне не и при професионалните отбори… В Испания, Италия, Франция и Германия също няма. Най-дългата пауза е 16 дни в бундеслигата. А, между другото в Англия, която всезнаещия син стратег цитира на брифинга си,по време на 11 дневната почивка между полусезоните се играят измислените мачове за купата. Другото, което леко разклаща тезата на Мъри е, че в никое от цитираните първенства не се оставят отложени мачове от първия полусезон за по нататък. Точно заради това този месец в англия има отбори, които ще трябва да изиграят по 6-7 мача. Интересното е, че никой от тях не се оплаква от програмата, никой не коментира и измислените мачове за купата и никой не дава съвети на местната футболна федерация как да организира програмата за мачовете. Но пък и никой от тях няма Мъри за треньор и Боби михайлов за шеф на футболния съюз.

Сините видяха, че номерата им минават и явно са решили отново да пробват. Ако не беше тъжно всичко това щеше да е смешно.

Мъри, по-добре е отново да призовеш за бунт и оставки в БФС. Тогава всички във футболния съюз ще се съгласят с теб. Какъв е проблемът отложените мачове да се изиграят след края на първенството?  Дори с малко повече заплахи тези в БФС може да се навият сините да изиграят оставащите си мачове на плейстейшън… да не се изморяват сините “звезди”. А, за “измислените мачове за купата” и всичко останало, което евентуално може да разтревожи синия стартег винаги може да се измисли нещо с приятел на по чашка.

автор:

Симеон Димитров