Глупави грешки донесоха загубата на ЦСКА в Разград

November 29, 2021

ЦСКА загуби в Разград. На домакините много им се иска този мач да е дерби, но истината е, че мач между ЦСКА и делиорманци никога няма да е дерби и причините за това са много.

ЦСКА изигра добър мач и с оглед на играта беше по-добрият от двата отбора. В голяма част от мача армейците правеха необходимото разградчани да изнасят топката с изритвания напред и да не успяват да застрашат вратата на Бусато. На моменти реферът Кабаков беше най-доброто оръжие на отборът от Делиормана срещу пресата на ЦСКА. Реално до дузпата разградчани нямаха опасно положение пред Бусато и точен удар във вратата на ЦСКА. Армейците създаваха положения и ако бяха малко по-съсредоточени и точни в завършващата фаза до 78-ата минута можеха да водят комфортно. Вместо това след две нелепи и груби грешки в защитата на ЦСКА разградчани победиха.

Мачът можеше да се развие по друг начин и ако Кабаков не беше спестил някой друг картон на футболисти в зелено. Не е като да нямаше основание до около 60-тата минута да покаже поне на един играч на Разград втори жълт картон… Стойчо не случайно след мача не коментира съдиите.

Грешки стават. Те са част от играта. По-неприятното са реферските отсъждания, които “случайно” все са в една и съща посока, но за жалост докато това БФС е на власт нещата ще са все такива.

автор:

Симеон Димитров