ГЕНИЯТ БАЛЪКОВ…

October 10, 2019

“Геният” Балъков загуби четири мача с националния отбор поред и официално е най – слабият треньор на националите за всички времена. Поредицата му от загубени мачове почти сигурно ще продължи и по този начин ще направи така , че “конкурентите” му много трудно ще успеят да го задминат. Красимир Балъков за пореден път се проваля като треньор с гръм и трясък.

Това , обаче не му пречи да прави концепции за развитието на българския футбол и за създаването на един силен , и перспективен национален отбор. А това вече е нелепо и смешно… Направо идиотски тъпо. Ясно е , че гениалния халф от ’94 – та се е взел много насериозно. Ако собствената му представа за треньорските му умения поне малко се доближаваха до реалността накрая България най – малкото щеше да е с пълен актив от точки и да сме записали знаменити победи срещу Англия. Реалността , обаче е друга. Великия Бала се срина тотално. Гради “перспективен” отбор не за следващите два мача , а за години напред… Това добре , но някак си , ей така от нищото ми изниква един въпрос. Как господин треньор се прави перспективен отбор за следващите 7-8 години като в момента повечето титуляри са на възраст 30 -35 години ? Не , че нещо се съмнявам във вашата гениалност , ама … Ако не друго поне събирането го знам… И , знам след 7-8 години “авторитетите , които имат опит във футбола” на колко години ще са. Хайде да предположим , че Ники Михайлов на 40 + ще е станал по – добър и ще прави чудеса под рамката на вратата , но другите “звезди” и “авторитети” ми е трудно да ги видя на терена , освен на някое мачле на ветераните на Витоша Бистрица заедно с … (всички знаем с кого) . Ей така от нищото ми изниква и друг въпрос към треньора. С какво един футболист на пределна за футбола възраст играещ в изпадащ отбор от трета дивизия на германия е по – добър от някой двайсетина годишен играещ дори в нашата тото лига ? … За един приятел питам.

Едно е ясно. От националния ни отбор по футбол все по – малко хора се интересуват. Дори и в България. Ясно е и друго. Ако треньорските умения на Бала поне малко се доближаваха до собствените му представи за величие , българския национален отбор под негово ръководство ще играе поне финал на световното и ще стане европейски…

Явно Балъков , както и шефът му не могат да погленат трезво на нещата…А, докато не погледне някой трезво на всичко случващо се в българския футбол нещата ще са такива.

автор:

Симеон Димитров