В случая важна е победата

June 8, 2020

След три месеца без футбол тото лигата започна отново. При рестарта ЦСКА победи Витоша Бистрица с 1-0. Ако Соу не беше пропуснал всичките си положения, а поне 50% от тях резултатът можеше да бъде поне три-четири на нищо за армейците. Все пак Евандро вкара победния гол в края на мача.

След толкова време без футбол ЦСКА не игра лошо и единствено Соу и късмета попречиха резултатът да бъде по-изразителен, но пък победата си е победа, а в случая тя е най-важна.

Мача няма какво толкова да се коментира. ЦСКА беше по-добрия отбор и заслужено победи. Интересното е отразяването на “обективните” медии на мача. Отново се започна с едни заглавия и изказвания от рода “ЦСКА победи, но не убеди”, “измъчена победа за ЦСКА”, “ЦСКА победи трудно с гол в края на мача” и подобни глупости. Победния гол дали ще бъде в началото или в края на мача си е победен гол. Може би всички помнят мача, в който армейците, след като надиграха тотално сините и направиха куп пропуски победиха отбора от Подуяне в последния възможен момент? Тогава Крачунов вкара след корнер в третата минута на даденото от съдията продължение. Тогава всички се радваха. С какво победата срещу Витоша е по-различна?

Според “честните и обективните” загубата на сините с един гол е едва ли не подвиг и нещо много добро, а победата на ЦСКА с един гол е срам, резил и катастрофа… Въпрос на гледна точка.

Според мен едва ли ще има фен на ЦСКА, който да има нещо против армейците без да убеждават да вдигнат купата. “Победи, но не убеди” е много по-добрия вариант от “играхме добре. Можехме да победим, но загубихме”… Мое мнение.

Важните мачове за купата идват. В тях най-важна е победата. Важно е всички от отбора да запазят концентрацията си и желанието за победа. Сините и зелените няма да спрат да говорят и пишат глупости. Целта им е ако може и в ЦСКА да има напрежение. От армейците зависи дали ще се случи.

Нека след финала за купата всички синьо-зелени да напишат и кажат ЦСКА победи, но не убеди… Нямам нищо против.

автор:

Симеон Димитров