В преспите на “Овча купел” ЦСКА победи белите, а изказванията на шефът им са смешни

February 14, 2021

В преспите на Овча купел ЦСКА победи Славия. За мачът няма какво толкова толкова да се каже. Домакините направиха всичко по силите си да изравнят силите на терена, но явно белите са много далече от ЦСКА. Армейците едвам стояха прави на терена и въпреки това победиха.

 На игрището, което повече ставаше за бой със снежни топки червените показаха повече футбол от съперника си. Белите разчитаха единствено на снега и на случайноста за да постигнат нещо. Можеше и да се случи за кеф на тези, които взеха решението мачът да се играе в тези безумни условия, но в крйна сметка правдата възтържествува.

 След мача „анализатори“ обясняваха как добрата стара Славия била играла много добре и заслужавала точка… Как ако врмето не било такова белите щели да вкарат гол на ЦСКА… Може би. Ако теренът беше нормален белите можеше и успеят да вкарат гол на ЦСКА, но червените щяха да са вкарали поне пет… Това е обективната истина. Славия е много далече от ЦСКА. Снегът на терена донякъде намали разликата между двата отбора, но не достатъчно. Единствения вариант белите да стигнат поне до равен беше ако на терена имаше около метър сняг. И тогава не е сигурно, но  шансовете им щяха да са по-големи.

 Коментарите след мача на собственика на белите пък бяха меко казано смешни. Съдията бил помогнал на ЦСКА… И с какво точно? За разлика от други отбори ЦСКА няма нужда от съдийска помощ. ЦСКА има нужда от обективно съдийство и феърплей.

 А тези глупости, че този съдия свирил два поредни мача на армейците въобще не искам да ги коментирам. Внушението, което се опитва да прави собственика на белите е меко казано глупаво. Не ЦСКА е отборът, на който един-двама сидий му свирят 90% от мачовете… Но това той много добре го знае.

 След като белият шеф е такъв радетел на правдата и казва, че „не мълчи и няма да мълчи“  защо не попита как така на един отбор, който е собственост на един член на изпълкома мачовете му се свирят от едни и същи избрани. И как така всеки път като направят „грешка“ все е в полза на въпросният отбор? Или “няма да мълчи” само понякога и за теми, които не са свързани с шефа…? А, как се наричаше това?

 Най-нормалното нещо беше вчера мачът да не се играе, но… Белите и тези, които трябва направиха всичко възможно да „спънат“  ЦСКА и ако може да се доберат до бонус и одобрение от шефа, но не им се получи. Армейците излязоха на битка и я спечелиха.

Аз лично мисля, че за футболист на мача трябва се обяви целият отбор на ЦСКА. Въпреки всичко с воля, характер и хъс армейците победиха.

 Това е ЦСКА!

автор:

Симеон Димитров