В Нидерландия разкриха първия нов в ЦСКА

June 12, 2020

В нидерландските спортни сайтове разкриха името на първото ново попълнение в ЦСКА. Става въпрос за централния защитник на Спарта Ротердам Юрген Матей. Освен него се говори и за още един мистериозен разиграващ халф от Нидерландия и един халф от Франция.

Преди около два месеца ръководството на армейците имаше намерение да си върне дадените под наем Митков, Йорданов и Лясков, и към тях да прибави три от “звездите” в България.

След като родните тимове поискаха 6 милиона за треторазредни “звезди” някак си нормално армейците се насочиха към чуждестранния пазар. Една от родните “звезди” искани от ЦСКА дори заяви, че предпочита да си остане в средняшкия отбор, защото при червените конкуренцията е много голяма… Такива на ЦСКА не трябват… Това разбира се е мое мнение, но футболист, който няма самочувствието, че може да се пребори със всеки за титулярно място няма място на Армията.

Връщането на Лясков, Йорданов и Митков е добра новина, но само с тях не става. Лясков играе добре във Враца, а конкуренцията на Мазику ще му е от голяма полза. Според мен Лясков е добър и има качествата да стане титулярен ляв бек. На този етап не се вижда как някой ще измести Мазику, но Лясков е много по-добра алтернатива от Жеферсон.

Йорданов прави добри мачове в Етър. Той също ще се пребори трудно с Ахмедов и Соу, но и той е добра опция. А най-важното е, че е готов да се бори за титулярно място. Самочувствието е важно. Такива играчи трябват на ЦСКА.

Митко Митков ми е малко загадка. Стартира ударно, но сега в Дунав рядко е титуляр. Има самочувствие, но… Дали пък твърде рано не реши, че е голям. При всички положения е добре, че евентуално се връща в ЦСКА. Има качества… От друга страна и Головодов имаше качества, но всички видяхме какво стана… Ще го видим Митко Митков.

Ясно е, че само с наши момчета няма да стане. Колкото и да е неприятно без чужденци няма да стане. Не сме 70-те или 80-те години на миналия век. Пък и бегъл поглед на водещите отбори в Европа показва, че и те разчитат малко на собствени кадри. Едва ли феновете на Ливърпул имат нещо против, че в настоящия отбор има трима техни юноши, а само един е титуляр. В другите водещи отбори нещата са същите. Такива са реалностите. Когато искаш да скочиш на високо не опитваш да го направиш от място, а използваш батут.

В крайна сметка това е. В ЦСКА ще дойдат още няколко чужденци. Дано всички се окажат добри попълнения и вдигнат нивото на отбора… А феновете нека подкрепят ЦСКА.

автор:

Симеон Димитров