В момента ЦСКА няма план”Б”… Трябва време

August 7, 2022

ЦСКА продължава със слаби, добри и горе-долу добри мачове. Общо взето от началото на сезона е това. Добър мач, последван от слаб, след него силен и така… Феновете отивайки на стадиона не знаят какво точно ще видят от отбора на ЦСКА. Май на този етап всичко зависи от това как ще тръгне мачът за червените. Ако тръгне добре всичко е наред, но ако нещо не върви мачът става мъка…

В последният си мач ЦСКА загуби от непретенциозния, даже направо слабия Сейнт Патрикс. След трите добри мача в предишната седмица и победите с доста голове никой не очакваше армейците да загубят в София от отбор като ирландците, но в крайна сметка се случи. Армейците не успяха да създадат достатъчно положения пред вратата на светците, а накрая след една грешка получиха гол, с който загубиха мача… Е, има и такива мачове.

От началото на сезона както и срещу някои други отбори, така и срещу ирландците се видя, че ако мачът не тръгне добре за червените на този етап ЦСКА няма план “Б”, с който да променят нещата. Играчите, които влизат от резервната скамейка не успяват да окажат необходимото въздействие върху играта на ЦСКА. Едните все още не са достатъчно сработени със съотборниците си, а другите определено имат качества, но все още са твърде млади и неопитни. Така беше срещу Локо София в пъввия кръг, така беше срещу Македония ГП, така беше и срещу Сейнт Патрикс. Мачът става труден и когато нещо трябва да се промени нещата не се получават точно по начина, по който всички в червено желаят.

Идеите на Саша Илич за играта на армейците вече се виждат. Играчите, които в момента са на “Армията” според мен имат необходимите качества. Не са свободни агенти, а футболисти с визитки, за които е заплатена трансферна сума. Треньорът също има качества. Млад, който има виждане за играта и има смелостта да използва и налага млади български играчи, които определено имат качества, а с течение на времето и мачовете ще придобият и нужния опит, но отбор не се прави за месец-два. Дори и пет топфутболисти да се вземат, отново ще трябва време да се впишат и да станат отбор… Просто за да се случат нещата трябва време.

На Илич и ЦСКА им трябва време за да се получат нещата и вярвам, че ако го получат успехите няма да закъснеят, защото и новите и юношите имат необходимото да играя за армейците. Отборът има нужда от време и търпение и от страна на феновете. ЦСКА върви в правилната посока. С малко повече търпение план “Б” ще е налице. Армейците ще разполагат с отбор и играчите, които участват и като титуляри, и като резерви ще оказват необходимото влияние върху мача, а всички, които обичат ЦСКА отново ще се радват на успехите на отбора… Мнение не от dsport…Въпрос на време…

автор:

Симеон Димитров