В младите армейци има много качество

July 4, 2023

На лагера в Австрия ЦСКА вече изигра три контроли. В тях участие взеха много от младите таланти на армейците, които показват голямо израстване. Явно работата на Стамен Белчев дава резултати и ако младите таланти не се подведат да търсят бърза слава, а продължат да работят по същия начин армейците със сигурност скоро ще имат още качествени млади играчи в първия отбор.

Християн Петров, Шопов и Асен Дончев вече опровергаха теорията на някои, че младите играчи няма как да се наложат в някой от водещите отбори заради чужденците. Нищо подобно. С много работа и използване на шансовете, които ти се предоставят ако го можеш ще се наложиш навсякъде. Няма треньор, който би се отказал от добри играчи… Освен този на националния отбор на България, но това е друга тема…

На всички е чсно, че младите играчи ще получават редки шансове за изява. Въпросът е и те да го осъзнаят, и като им се даде шанс да го използват по най-добрия начин. Преди около година ако някой беше казал, че Мено Кох ще е резерва на Християн Петров най-вероятно всички щяха да се изсмеят. Младокът обаче получи възможност, възползва се от нея по най-добрия начин и захапа титулярното място. Същото се случи преди време и с Дончев… Контузията, която получи го върна леко назад, но той показа, че освен качества има и психика да играе за ЦСКА. Точно заради това всики приказки на “разбирачите” как младите не могат да се наложат защото не им се дава шанс заради чужденците са пълни глупости. Ако някой разполага с качествата и психиката да играе ще го покаже… Като го покаже ще играе на “Армията” със сигурност. Няма как да не можеш да се наложиш в Берое, Септември, Пирин или някой друг роден тим и да очакваш да се получи нещо в ЦСКА.

В последните контроли на ЦСКА сериозни заявки за място на “Армията”  дават Антонов, Папазов, Чорбаджийски и Бучков. Дали ще се случи ще видим. Сигурно обаче е, че всичко е единствено в техните ръце или по-точно крака и глава. Показват добри неща, сега остава да докажат, че могат в ЦСКА, а това е по-трудното. Не за друго, а защото има много талантливи млади футболисти, но малко от тях имат психиката да играят на “Армията”… Вярвам, че ще успеят…

Школата на ЦСКА произвежда таланти, които ако продължават по същия начин със сигурност един ден ще са от водещите футболисти в родината ни. Дали ще се случи зависи единствено от тях. В младите армейци има много класа. Качествата ги имат остава да покажат психика и постоянство, и всичко ще бъде наред… Може и да не станат национали, но със сигурност ще намерят място в ЦСКА.

автор:

Симеон Димитров