В качеството си на какви делиорманци пишат писмо до министъра?

June 19, 2021

Проекта от Делиормана написа писмо до министъра на финансите, в което опитва да защити шефовете на нещото с дълго име и число накрая. Всичко това е малко странно. Защо точно тези от Разград пишат писмо до Министъра, в което защитават еди кой си спонсор и “отправят апел”  да се преразгледа решението за включването на спонсора в списъка “Магнитски”. В качеството си на какви тези от Делиормана отправят този “апел”?  Като създателите на този тумор за родния футбол шефа се е притеснил и се опитва да защитава малкото си проектче и спонсора? Или както се казва в писмото “в качеството ни на дългогодишни партньори с букмейкърската компания”, което знаем какво би трябвало да означава?  Или в БФС са се притеснили нещо? Или заради всичко това?

В писмото се казва, че въпросната компания е спонсор на българския футбол, а проекта от Разград и е дългогодишен партньор. Всичко това би трябвало да притеснява този или онзи. От една страна би трябвало да се притесняват заради “дългогодишното си сътрудничество”. От друга страна, шефа като член на изпълкома на БФС може пък да се притеснява, че клубовете, които са спонсорирани от въпросната компания при евентуално лошо развитие за спонсора може и да променят мнението си на следващия конгрес… Кой знае?

Делиорманци са се взели много насериозно и  май се изживяват като моралния стожер на родния футбол… Няма как!, Репутацията им е в калта още от момента, в който влязоха в „А“ група по подобен на разсейката си с числото начин. Мачовете като тези с Миньор, Черно море и съдииските аванти за измислените им титли само затвърждават мнението на хората за тях. Всичко останало е само в глвите им.

 В писмото до министъра разградчани  споменават нещо за Конституция, права, свободи, български съд и така нататък. В този ред на мисли защо не кажат нещо и за едни 50 милиона, които според съдът шефът им  дължи на държавата? Или за една „паметна записка“, в която шефът на разградчани има договореност със санкциониран по законът „Магнитски“?

 Не на последно място в качеството си на какви тези от Делиормана „няма да допуснат съсипването на репутацията и успешния бизнес“ на присъстващия в списъкът „Магнитски“ спонсор?

Толкова е нелепо и нагло това писание, което са сътворили тези от Разград, че да се чуди човек, да плаче ли или да се смее…

автор:

Симеон Димитров