Въпреки прогнозите в първия кръг ЦСКА постигна класика

July 13, 2022

ЦСКА стартира новия сезон на “А” група с класическа победа. Армейците надиграха коравия тим на Арда с 3-0. Играта няма да я коментирам, защото “обективните” анализатори вече го направиха и повечето по всякакъв начин опитаха да омаловажат червената победа. Да, ЦСКА игра доста дълго време с човек повече и това се изтъква като основна причина за червената победа, но пък и конкурентите от Разград и Подуяне също бяха доста време с човек повече… Е, тези с “правилния футбол” не победиха. Допуснаха гол с човек повече и загубиха, но какво да се прави. Футболистите явно не са разбрали идеите на всемогъщия. Другите от Разград победиха новодошлите в “А” група с човек повече и анализаторите не спират да ги хвалят за изразителната победа. “Правилният футбол” на Мъри никакъв го нямаше, а “хегемоните” не показаха почти нищо срещу новаците в “А” група. Но пък това явно не е важно за някои…

В крайна сметка  след всичко, което се случваше преди старта на сезона, а най-вероятно ще продължи да се случва и след това ЦСКА имаше нужда от добър старт и го постигна. В неочакван герой се превърна Гарсес, който вкара три пъти. Така Саша Илич тръгна с победа новото първенство, а очакванията на многото анализатори и “доброжелатели” за червена трагедия не се сбъднаха. Армейците не изиграха някакъв страхотен мач със страхотни изпълнения от които да ти спре дъха, но стигнаха до победата с добър колектив, спортна злоба, много желание и някои индивидуални проблясъци… На този етап това е достатъчно. Не за друго, а защото ЦСКА със сигурност ще се развива. Централната двойка защитници няма да е още дълго в този си вид. Атаката също няма да е както в неделната вечер… С няколко думи скоро изпълнителите ще са други, а от там и играта. Това естествено “обективните” анализатори го знаят, но явно не им пречи да подържат напрежението на “Армията”.

В неделната вечер и без феновете, които решиха да бойкотират мачовете на армейците атмосфера не липсваше. Щеше да е хубаво и те да са там, където им е мястото и всички заедно да пеем песните на победата, но така са решили така са направили. Със сигурност ЦСКА няма нужда от това точно сега. Всички знаят, че има едни, които чакат само това и имат ресурса да се възползват такива ситуации.

Видя се, че и без организираните фенове има кой да подкрепя ЦСКА. Те може да са по-шумните, но в никакъв случай не са болшинството.  Армейската вечер беше перфектна, а най-красивата гледка бяха многото деца на стадиона. Деца, които бяха дошли с родителите си за да усетят магията на ЦСКА. Както се пее в една от песните “Още от дете, запали моето сърце…”. Всеки присъствал на “Армията” в неделя вечерта ще признае, че настроението и обстановката бяха като за един футболен празник. Първи мач за сезона на любимия отбор. Приятели по трибуните, които няма нужда да са организирани за да подкрепят любимият си отбор. Те просто го правеха така както го усещат. От любов към отбора.

Армейците постигнаха отличен резултат на старта на първенството. Не бяха перфектни, но все пак показаха добри неща и победиха. Ако трябва да се цитират “обективните” би трябвало да се каже, че са победили, но не са убедили. В крайна сметка за всичко си има някаква причина. Победата на старта на първенството е важна. Освен точки дава и самочувствие на отбора. Илич тръгва с категорична победа в дебюта си, а това не е лошо нито за него, нито за отбора… Лошо е единствено за тези, които очакваха нещо друго.

Армейците тръгнаха добре и както винаги се целят в титлата, но пък както се видя през годините винаги има достатъчно начини да бъдат спрени. Колкото и да е тъжно единият от тях са вътрешните раздори.

 

автор:

Симеон Димитров