Вълка взима ЦСКА?

May 22, 2022

ЦСКА отново се тресе от скандали. Това вече не е новина. Последните години дори, когато привидно е спокойно винаги се намира някой или нещо, което да предизвика някой сериозен скандал, който “обективните” услужливо и с удоволствие да разнесат.

Преди мача с Ботев фенове на ЦСКА замеряха футболисти на червените с банани, а на другия ден организираните фенове от сектор Г заявиха, че няма да подкрепят повече отбора докато Гриша Ганчев не се махне. Няма да коментирам доколко е уместно такова искане и доколко феновете трябва да се намесват в такива работи. Всеки има право на някаква гледна точка, но действията на организираните тези дни изглеждат, че са продиктивани от нещо или някой…

Както вървят нещата в скоро време се очаква формализирането на решенията за реконструкция на стадион „Българска армия“. И изведнъж случайно или не напрежението в Борисовата градина се покачи, а тарторите на сектор Г са силно мотивирани да дистанцират Г. Ганчев от ЦСКА. Само някак не разбрах защо единият от акционерите е отделен от другите? Не е ли нормално като не ти харесва управлението на клуба и желаеш смяна на собствениците, да искаш всички да се махнат? Или съвсем случайно този акционер е отделен от другите защото е приближен до една партия и един почетен лидер, а един друг стоящ близко до въпросният лидер се спряга като този, който желае да вземе ЦСКА.

За наследник на Ганчев напоследък е спряган Румен Гайтански, който е ортак на почетния лидер в няколко фирми. Преди време същата тази партия му заръча да поеме Арда Кърджали, а сега може би кръгове около нея желаят да сложат ръка върху ЦСКА, “Армията” и Панчарево.

Дали е така и дали ще се случи времето ще покаже. Едно е ясно. Тези, които толкова силно се влияят от техния или  техните лидери на стадиона и тези, които се подават на писанията на “обективните” трябва да се замислят. Защо тези, които искат не ЦСКА да е слаб, а въобще да не съществува толкова много желаят Ганчев да е далече от ЦСКА? Защо според тях смяната на сегашния собственик е задължителна и отново според тях след нея армейците ще тръгнат нагоре… Всички знаем, че тези, които ги говорят тези неща въобще нямат желание ЦСКА да върви нагоре…

Според мен ако някой не ти желае доброто и ти даде съвет да направиш нещо, което ще е супер за теб би трябвало да се замислиш много и да се съмняваш… Много. Аз лично се съмнявам.

ЦСКА ще го има със сигурност. Под каква форма в момента не е ясно. Силно се надявам армейците да не се превърнат в поредния отбор, който е част от конюнктурата във футбола и подвластен на желанията на този или онзи любител на проекти.

Организираните фенове имат своята гледна точка и мотиви, но със сигурност има и много неорганизирани, които също обичат истински отбора. Всички искат ЦСКА да стане шампион и това рано или късно ще се случи. “Да можеш да чакаш, да знаеш да чакаш, да искаш да чакаш – това е любов!”.

Колкото по-близо до ЦСКА са феновете, толкова по-силен ще е отбора… Това е нещото, върху което да се помисли.

автор:

Симеон Димитров