Във футболния съюз не действат, а бездействат!

November 17, 2020

Собственикът на Септември София днес говори пред “Блиц”. Румен Чандъров обсъди тежката обстановка в българския футбол и националния отбор като не спести критики към БФС.

“Във футболния съюз не действат, а бездействат! Как е възможно да се правят тестове на отборите веднъж в месеца. Трябва това да се случва преди всеки кръг от първенството – т.е. четири пъти на 30 дни. Така е навсякъде в белите държави.

Разходите трябва да бъдат поети от БФС. Една груба сметка показва, че става въпрос за около 300-400 хиляди лева на сезон за двете ни професионални лиги.

После се питаме защо националният отбор, който е следствие на бездействието на БФС, е слаб. Ами играчите са с нарушен ритъм. Заради заразата има огромно текучество на футболисти и в младежкия, и в представителния тим на България. Всичко това рефлектира и върху клубния ни футбол, където треньорите се чудят какви играчи да използват в мачовете заради повишения брой положителни резултати от изследванията.

Това с тестове веднъж в месеца е трагедия. Или по-скоро трагикомедия. Не вървят оправданията, че нямали пари. Нямали пари ли? Една друга сметка показва, че само от глоби в касата на БФС за един сезон влизат 800-900 хиляди лева на година. Ами ето откъде ще се отделят пари за тестове. Но във футболния съюз явно мислят по друг начин. Смея да твърдя обаче, че изобщо не са прави”, каза Чандъров.

Интересното е, че всички виждат проблемите в родния футбол само не и тези от БФС. Те до един се интересуват единствено от това да протакат колкото се може по-дълго провеждането на конгрес за да останат още там, където са… Виждат само “човека слънце”. Важен е той, а футбола… Май…. му!

НЕ-СПОРТ