Всичко това с чистката в ЦСКА е много пресилено

May 24, 2022

От едно известно време почти няма спортна медия, в която да не се появяват гръмки заглавия за чистка в ЦСКА. Всеки ден се обяввяват колко точно играчи ще напуснат армейците и всеки път имената са на играчите, за които още от нова година  се знае, че ще напуснат. От доста време насам на всички е ясно, че Кери, Мазику, Мухар и Нзила напускат армейците. Ясно е и, че Бусато още не се е разбрал за нов договор, което най-вероятно означава, че и той е на изхода от “Армията”.  Ахмед Ахмедов от почти две години се използва епизодично и предимно като резерва. Беше и предостъпван, затова и неговото напускане не е изненада. Дали Вилдсхуд, Баи и Варела ще напуснат също няма никакво значение. Не за друго, а защото те така или иначе се оказаха разочарование и в момента са твърди резерви.

Излиза, че всъщност няма драма с напускащи играчи на червените. С изключение на Кери и Мазику всички напускащи са нежелани по една или друга причина и за това се знае от доста време. Тази информация естествено може да се представи и по-коректно, но пък заглавия от рода на “Твърд титуляр напуска ЦСКА”, “Цяла дузина играчи се разделят с армейците”, “Пореден титуляр аут от ЦСКА”  и т.н. водят до доста по-голям интерес и явно до по-желания от които трябва резултат.

Напрежението в ЦСКА напоследък е огромно, а с подобен тип лекички манипулациики “обективните” използват момента да го направят още по-голямо. Реално от “Армията” си тръгват ненужни играчи и такива, за които се знае, от доста време, че не са се разбрали с ЦСКА за нов договор. Това е най-нормалното нещо и не виждам поводи за драма… Но пък явно води до гръмки и “сензационни” заглавия и е допълнителен повод за вкарване на допълнително напрежение при червените.

От всички напускащи “Армията” може да се съжалява единствено за Кери и Мазику. Те си тръгват по обективни причини… Другите след месец няма да ги помним.

Както и да го погледнеш “обективните” не лъжат. Просто следват правилата на “шефа” и предоставят истината от малко по-различна гледна точка и по доста творчески начин.

Реално чистка няма. Ненужните си тръгват.

автор:

Симеон Димитров