Всичко свързано с БФС става все по-абсурдно

May 15, 2021

Родната тото лига е пълен цирк, а управлвнието на футболния съюз е направо абсурдно. Всяко следващо действие на тези във футболната ни централа е по-безумно от предишното. Всъщност, особенно през последните десет години управлвнието на тези във футболната ни централа и решенията им са абсурдни, некомпетентни, тотално объркани, много зависими и с огромни конфликти на итереси… Логичните следствия на това са посредствено тото първенство и национален отбор, който от четвърти в света се превърна във футболно джудже.

Собственик на отбор, който влезе по абсурден начин в тото лигата е спонсор и на лигата, а половината и повече отбори, които участват в нея рекламират букмейкърската му къща. Един друг собственик на отбор в тото лигата е член на изпълкома на БФС, притежател на ТВ правата за излъчването на въпросната лига, собственик на телевизията, която излъчва първенството, собственик на отбор от лигата и по всичко изглежда неофициален шеф на родната централа… Президента си слуша Преслава и всичко му е наред, а останалите от изпълкома според стенограмите на БФС публикувани тези дни из медиите правят всичко възможно да са там, където са възможно най-дълго време.

Може би поради тези причини един собственик на телевизия предложи нов договор за ТВ правата на първенството, който той и останалите от изпълкома приеха? След това въпросният шеф и член на изпълкома, а и другите около него обясняваха как това е възможно най-добрия телевизионен договор за рония футбол.

Може би поради тази причина тези в БФС решиха, че една точка между първия и втория в “Б” група е непреодолима преднина и прекратиха първенството в “Б” група десет кръга преди края? Така отборът на спонсора с много дългото име влезе в тото лигата.

Може би поради причина един проект дерибейства из българските терени и година след година става шампион, а един друг все така взима лиценз без да има право на това?

Може би поради тази причина наказват един футболист, а след това му отменят наказанието или присъждат служебна победа, която след това се отменя?

Може би заради това тези от футболния съюз в разрез с всички правила решиха да променят формата на първенството, ама не съвсем, и ще съобщят дали тази година ще има изпадащи накрая на първенството?

Може би поради тази причина гледаме целият този цирк с оставките? Уж подават оставки, а после се оказва, че не били. Уж ще има конгрес, но после се оказва, че няма да има, защото след година и половина уж в оставка президента Михайлов реши да си довърши мандата. За момент изникна някакъв проблем, след като Агенцията по вписванията отказа да впише Михайлов обратно като президент на БФС, а това означаваше конгрес и избор на нова управа на БФС, но после тези в централата го измислиха. С жалба до Софийския градски съд в 6 без 5 против решението да бъде откзано вписването на Михайлов в Търговския регистър и връщането му на президентския пост тези в БФС си осигуриха още някой друг месец там, където са.

Желанието на Лечков и Венци Стефанов да направят така, че да няма конгрес колкото се може по-дълго време засега се сбъдва. Според запознати СГС е едно от най-натоварените съдилища в България. Сега трябва да се образува дело и да се обяви датата за затвореното заседание по казуса. Това от своя страна ще отнеме време. Конгресът, който беше насрочен за 25 юни бе отменен, а това навява на мисълта, че сегашното БФС ще управлява до февруари месец с “президент” Михайлов, въпреки, че уставът на футболната ни централа не допуска процедура по оттегляне на оставката.

Това от своя страна означава, че ще чакаме редовния конгрес, а тези ще са там, където са още около година. Абсурдите свързани с родния футбол ще продължават, а изпълкомът ще ни обяснява, че прави най-доброто за българския футбол. Ако се гледа практиката от последните години до февруари месец първенството до голяма степен може да бъде предрешено. Това с ВАР не трябва да заблуждава. Видяхме, че тези от централата винаги могат да извадят нещо от ръкава в тяхна полза . Може да не е много добре за другите, но пък когато тях ги устройва и върши работа за тях е ОК.

До редовния конгрес през февруари, когато изтича мандатът на Борислав Михайлов!… А дотогава… Абсурдите продължават.

Пускайте Преслава и наздраве!

автор:

Симеон Димитров