Всички искаме купата… И титлата!

January 19, 2020

 ЦСКА пристигна в Испания и само няколко часа слвд това направи първата си тренировка. По време на втората си подготовка ЦСКА със сигурност ще изиграе четири контролни срещи, а се водят преговори и се уточняват детайли за евентуална пета проверка на испанска земя. Това поне са новините от армейците.

 И докато един отбор, любимец на всички власти, се чуди дали ще им се случи това, което трябваше да им се случи преди някоя друга година, ЦСКА тренира и се готви за втората част на тото лигата. При това по всичко изглежда на високи обороти. В едно интервю за държавния канал Крушич заяви, че „иска купата“. Всички фенове на „червените“ искат купата! Искат повече титлата, но на този етап купата е добра утеха. А, ако по някаква случайност се отвори възможност съм сигурен, че армейците ще донесат титлата на „Армията“.

  Тази зима за първи път от много години не напуснаха водещите футболисти и не се появиха една камара нови, които да го подсилят. Защото ако не ме лъже паметта всеки трансферен прозорец от отбора си тръгваха поне трима титуляри и идваха десетина нови. Докато новите влязат в час първенството е свършило. Сега не се случи. Отбора е запазен, дойде един нов, който ако не се окаже “провинциална звезда” ще е от голяма полза. Не за друго, ама много пъти сме виждали някой, който е много добър при малките, а като дойде при големите… нищо! Може да пристигнат още двама… И да не дойдат няма проблем. ЦСКА има добри футболисти. А това, че играчите са повече време заедно се усеща.  Футболистите вече са се опознали. Напасват играта си един с друг. Започват да „общуват по-добре на терена, а отборът е доста по-обигран“, както каза Крушич в същото интервю за канала. Ами, мисля, че е прав треньора.

 И накрая ще завърша с още един момент от интервюто на Крушич: „…Всички вече са наясно какво се изисква и как да се постигне.Имат моделът, принципът на игра , който търсим и мисля, че още в първата контрола, която изиграхме го показаха. А, ако успеем да подсилим отбора с един, двама играчи мисля, че ни очакват добри неща напролет.“

 И аз мисля, че феновете на ЦСКА тази пролет ги очакват добри емоции.

 Всички искаме купата и титлата.

Автор:

Симеон Димитров