Време е за дерби

April 22, 2021

Поредното дерби между ЦСКА и ФК”Дайте ни” наближава. Преди много години сините са припознали ЦСКА като враг номер едно и от тогава това се води за вечното дерби. Сблъсъкът е в неделя от 17:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Сините в момента не играят нищо и леко-полеко се разпадат като битълсите. Отборът от Подуяне реално няма никакви футболни аргументи срещу ЦСКА.

Червените определено са в по-добра позиция преди голямото дерби на родния футбол, но в тези мачове мачове не веднъж се е видяло, че моментното състояние няма значение, а по-мотивирания и повече искащия победата отбор побеждава. Напоследък и съдиите оказват вллияние на крйния изход на мача, и това го видяхме вече доста пъти само след нова година. Много силно се надявам Ивайло Стоянов-Сватбата да не реши да е главно деистващо лице в мача и да определя победителя, а армейците да покажат какво могат и в неделя да пратят сините по-близо до изпадащите итбори.

Армейците са по-добрия отбор и е логично да победят. Сините на този етап са на нивото на Монтана и най-логичното нещо в неделя срещу подуянци ми се вижда същия резултат като този с Монтана. С Любо Пенев начело съм сигурен, че червените биха могли да постигнат подобна победа. Ако Таго и компания покажат поне 50% от това, което показаха срещу “хегемоните” червените със сигурност в неделя вечер ще празнуват. Дори могат да мислят за победа с подобен резултат като този в последния шампиионатен мач.

Синият кораб в момента е пробит и от червените зависи да го потопят. Сигурен съм, че Пенев и лимонадите знаят как и в неделя вечер всички червени фенове ще празнуват.

Ето репортажи от няколко добри дербита. Нека им се насладим и да се настроим за неделя….

НЕ-СПОРТ