Вече се усеща, че първенството започва

January 27, 2023

До старта на втората част на първенството остава по-малко от месец. За поредна година първите два отбора са ЦСКА и Лудогорец и се очаква отново те да се борят за титлата.

При разградчани както обикновенно всичко е спокойно. Правят си подготовка, играят контроли със силни съперници и привличат звезди коя от коя по-добри… Тези дни дори се появи мнение на един “капацитет”, че проекта от Разград не е отбор за родното първенство… Когато някой “голям” футболен капацитет каже подобно нещо аз няма какво да кажа.

При лидера в класирането на този етап също всичко е спокойно. Армейците се подготвят за втората част на първенството и единствената им мисъл е на края на първенството ЦСКА отново да е на първо място. Това, обаче явно не е по вкуса на “хегемоните”, които са свикнали да не е така.

До старта на втората част на първенството има по-малко от месец и вече си личи. “Обективните спортни медии” започнаха с “ще кажа цялата истина”, “сензационните истини”, “кървавите писма”, “големите признания” и всякакви такива глупости. Отново се даде думата на “анализаторите”, “легендите”, “оперативните директори” и всеки, които е готов да се изкаже правилно по въпроса Ганчев и ЦСКА. Опитва се да се “пробие” отвсякъде – трансфери, фенове, “легенди”, нов стадион…

Някои “анализатори” след четири контроли и две загуби в тях “видяха” колко зле е отбора и какъв невзрачен футбол играят армейците в контролните мачове от подготовката. Заговори се за “обезпокоителни сигнали” от лагера на червените и за някакви странни сигнали. “Специалистите” вече вече започнаха да говорят и за смяна на Саша Илич заради слабите резултати в контролите???

“Фенове” критикуват ръководството и ей така, между другото, дават за пример ръководствата на други клубове. Критикува се фен магазина от хора, които никога не са си купували нещо от него. Едни “фенове”, които “обичат” отбора, но не идват на стадиона започнаха през социалните мрежи да пускат фундаментални истини за бъдещето на отбора. Други говорят за “Армията”, а в същото време са я виждали само по телевизията.

Бивши играчи на ЦСКА и според някои настоящи “легенди” взеха да се изказват за теми, които със сигурност не са близки до тях… Едни говорят за стадион, други за обединение… Всеки с мисията си. Обсъжда се евентуалния нов стадион и това по какъв начин ще бъде изграден. Каква ще бъде козирката, колко ще бъде дебелината на покривната конструкция, колко ергономични ще са седалките, каква ще бъде акустиката, колко зелена ще бъде тревата и такива ми ти работи. Коментира се на коя арена ще прилича – дали ще е “бижу” както в Разград или посредствен стадион като в Ловеч…

Тази картинка е позната. Всеки път е една и съща и до този момент тези “трикове” се използваха само преди важните за армейците мачове. Проблемът за някои сега е, че за разлика от предишните години в момента ЦСКА е лидер в класирането и разполагат с отбор, който може да стане шампион. През тази пауза армейците не продадоха нито един от ключовите си играчи и има опасност отборът да стане още по-силен. Саша Илич изглежда, че ще продължи да води отбора и да го изведе до титла… Освен това има огромна опасност ЦСКА да стартира изграждането на нов стадион. Всички знаят до какво би довело това, а ако съвпадне и с шампионска титла проблемите за някои със сигурност ще са големи…

Последните години това станаха традиционни похвати, но пък когато всеки път са едни и същи малко омръзват… Няма да е лошо да се прояви малко творчество.

Едните със сигурност ще опитват всеки възможен начин, а другите просто трябва да подкрепят отборът си… На стадиона!

автор:

Симеон Димитров