Велбъжд нещо се взеха много на сериозно

July 3, 2020

Нямах планове да коментирам точно това, но Домус-медия охотно пуска всякакви глупости на всякакви идиоти. То не бяха едни директори на отбори, които обичат да се закичват с цветенце зад ухото, спонсори на тото лига, знайни и незнайни пловдивски “легенди” и много сини комплексари…

След толкова години в миманса пловдивския Велбъжд взе два пти поред купата на България. Лошо няма, но нещо пловдивчани се взеха много на сериозно и като видяха, че всичко, което кажат се публикува като “топ новина” взеха да говорят какви ли не глупости.

Като цяло плловдивчани започнаха още от финала. Цял мач не можаха да решат с кого играят… На моменти финала беше срещу ЦСКА, но в други моменти Велбъжд играеше срещу Литекс… Тази футболна шизофрения ми е позната и е присъща на тези от Герена, но пък като се има предвид, че тези, които си дадоха лиценза на смърфовете също както и динамовци носеха името на Апостола… Може освен лиценза да са им дали и друго? Или “пловдивското юве” са си го имали от преди това.

Върха на глупостта на Локо-Кюстендил-Пловдив беше транспаранта с тирето… Ако имаше поне един, който може да мисли от тяхна страна нямаше да покажат нещо подобно.

Пловдивчани май са забравили какво се случи 2001 година?

През лятото на тази година след поредния си неуспешен опит да се върнат в “А” група тогавашните локомотивци взимат лиценза на бронзовия медалист по това време Велбъжд Кюстендил. По този начин след като не успяват както трябва локомотивци се връщат в “А” група по административен начин. Почти целия отбор на бронзовите кюстендилци начело с треньорът им Херо обличат черно-белите екипи. Голяма част от тях се радват и на единствената им до сега титла три години след това.

Тогава никой не обърна особенно внимание на това. По това време, а и малко след това всички правеха подобни “хватки”. Олимпик Тетевен станаха Берое, Металик Сопот стана Ботевъ… Ботевъ защото никой от канарчетата не пожела името и емблемата на фалиралия преди това Ботев Пловдив… Роди се и един франкенщайн Черноморец-София-Бургас-България. Единствената цел на това нещо беше да се разединят феновете на Черноморец. Приликите с подобен еничарски проект може и да не е случайна. Разликите са, че Черноморец умря, а с нещото на спонсора на тото лигата проектантите не успяха…Най-големия хамелеон в българския футбол безспорно е отбора от Подуяне, но както и да е… Примери много. Ако започна да ги изброявам всички сигурно ще трябва да напиша 100 страници.

Ако има някой от Велбъжд-Локо-Кюстендил-Пловдив който може да се замисли поне малко ще спре с всички тези глупости. Явно Велбъжд в момента се радват на минималния медиен интерес и се правят на маймуни за да го подържат поне още малко.

Това освен, че ги прави смешни, ги прави и жалки. Всеки сам си избира пътя, по който да върви, а пловдивчани явно са избрали пътя на раята. Ако пак никой от тях не се е замислил, когато раята стане ненужна я “изхвърлят”…

Има и друго обяснение. Изведнъж малкия отбор от Кюстендил става Локо от Пловдив. Получава малко повече внимание. След това изневиделица взима две купи на България. Получава още повече внимание и губи връзка с реалността…И това е вариант.

При всички пожения за да си голям трябва да уважаваш противника си… В противен случай се превръщаш в поредния комплексар. Комплексар, който се влияе силно от мразещите единствения гранд в българсия футбол.

автор:

Симеон Димитров