Вековниците така са свикнали

March 4, 2021

Отборът, който няма нищо общо в МВР, ДС, БКП и всички останали явно си е нагъл по презумция. Тези, които влачеха бюста на Сталин до Мусала изведнъж решиха, че са били ощетявани по времето на комунизма. Повториха го сто пъти и вече си го броят за истина.

По този начин “новият Левски” отново стана любимец на тези, които управляват. Последните десетина години играят второстепенна роля, но старите навици не се махат лесно.

Сините винаги искат и всеки път очакват да им се даде…

Сега изведнъж сините поискаха незабавен конгрес на БФС… Поводът бил “скандалното съдииство” на мачът им с еничарите на агата. Явно това със свирената и в последствие отменена дузпа в тяхна вреда им е дошло в повече… Това си е голям стрес и голямо напрежение. Много по-добре е дузпа за тях и червен картон за противникът им…

Сините от крайния квартал стигнаха до прозрението, че “нечие влияние в Съдийската комисия силно е намаляло за сметка на независимостта и обективния анализ на събитията на терена…” Ако под “нечие” имат предвид тяхното са прави. Последните години така се получи, че са втори избор, но все още не спира да им се дава. Те явно са ОК с това, но нали трябва да го играят “отборът на народа”, “сами срещу всички” и разни такива. В тази си роля от време на време трябва да се правят на интересни.

Това от своя страна ги кара да поискат незабавно организиране на конгрес на БФС и избиране на ново ръководство, което да поставя интересите на футбола над амбициите на клубните президенти… Много силно, но малко се съмнявам в това какво точно се влага в “интересите на футбола”… Малко отива като бюста на Сталин на Мусала… От друга страна и сега сините могат да инсталират един бюст на Мусала… Даже два. Поне да покажат благодарност за пратените спонсори през годините и дадените левове последната година и малко.

Другия хит, който идва от Герена направо е уау… “Великия” стратег на сините, явно е решил, че и той е важен, и реши след стратегиите и разни други “култови” негови писания да направи предложения за промени в родния футбол….? Човека иска да разполага с повече футболисти на резервната скамейка и да може да прави повече смени. Като от време на време дават защо да не поиска? Може пък да му се получи…

Може за сините да разрешат 11 смени. Откакто Славиша се завърна при сините те показват, че имат нужда от такава промяна и ще се възползват от нея често.

При тези от Подуяне явно има много “капацитети”, които могат да променят родния футбол. Току виж някой измежду тях станал шеф на БФС, връчил бюст на отбора, пратил го към Мусала и “започнал промяната”… Или по-вероятно е да поиска помощ от държавата. Даже е по-вероятно.

автор:

Симеон Димитров