Варианти за родната тото лига

March 15, 2020

 Сините си пожелаха коронавирусът да спре първенството…А могат ли да  завършат пети?

 Сините от София си пожелаха коронавирусът да спре първенството и ето, че това се случи. Засега е за месец, но никой не знае дали това ще е така или паузата ще е по-дълга. Точно поради тази причина от родната централа започнаха да мислят варианти за родната тото лига.

  Единият вариант е сегашното класиране да се обяви за крайно. Шампиона е ясен кой е. Другото, обаче е по-любопитно. От Герена и пловдивския Локо ще са много щастливи. Това реално е най-добрия вариант за тях. При сегашното класиране те са втори и трети и се класират за Лига Европа. От години сините няма да играят бараж, а локомотивци ще се класират за ЛЕ. Ощетените със сигурност ще са ЦСКА. Не за друго, а заради факта, че ще трябва да играят бараж с Берое. Другия ощетен отбор би могъл да се окаже и Славия.

 Втория вариант за край на първенството. Остават два мача до края на редовния сезон. Изиграват се и те. Така всеки ще е играл срещу всеки по два мача и класирането ще може да се обяви за крайно. Точно този вариант смърфовете и вековниците не го предпочитат.

 Шампиона отново ще е ясен, но при феър плей класирането може да бъде коренно различно. С оглед на оставащите два мача на първите пет отбора може да се получи доста интересно класиране.

  ЦСКА ще станат втори . С оглед на програмата до края на редовния сезон Славия спокойно може да заеме дори третото място.По-интересно е с тото-любимците на властта. Драмата им може да бъде страшна. При тях се очертават две загуби или в най-добрия случай загуба и равен. А това директно ги праща пети… Тогава язък, че си поръчаха коронавирус…Единствения вариант при доиграване на мачовете от редовния кръг отбора от Подуяне да остане на мястото, на което се намира е да се случат две „изненади“. Не, че е невъзможно. Виждали сме ги тези неща. Но пък тогава белите имат шанс да задминат пловдивските локомотивци.

 Третия вариант е след месец-два първенството да стартира отново и да се доиграе в някакъв сгъстен вариант подобен на този във вишата лига по коледа и нова година. И при този вариант съм сигурен, че втори и трети ще са тези,не които са сега.

 Варианти много. Какво ще изберат от родната централа не се знае. Едно е ясно. Всички варианти, освен този, в който първенството свършва при това класиране могат да доведат до некласирене на подуенци за Европа или до познатият им вече бараж.

 Разбира се, има вариант и за така наречения нулев сезон, но това е малко вероятно. С такъв вариант няма да е съгласен нито едеин български клуб. Все пак постъпленията от мачовете в Европа не са за пренебрегване.

автор:

Симеон Димитров