Варианти за родната тото лига

Варианти за родната тото лига post thumbnail image

 Сините си пожелаха коронавирусът да спре първенството…А могат ли да  завършат пети?

 Сините от София си пожелаха коронавирусът да спре първенството и ето, че това се случи. Засега е за месец, но никой не знае дали това ще е така или паузата ще е по-дълга. Точно поради тази причина от родната централа започнаха да мислят варианти за родната тото лига.

  Единият вариант е сегашното класиране да се обяви за крайно. Шампиона е ясен кой е. Другото, обаче е по-любопитно. От Герена и пловдивския Локо ще са много щастливи. Това реално е най-добрия вариант за тях. При сегашното класиране те са втори и трети и се класират за Лига Европа. От години сините няма да играят бараж, а локомотивци ще се класират за ЛЕ. Ощетените със сигурност ще са ЦСКА. Не за друго, а заради факта, че ще трябва да играят бараж с Берое. Другия ощетен отбор би могъл да се окаже и Славия.

 Втория вариант за край на първенството. Остават два мача до края на редовния сезон. Изиграват се и те. Така всеки ще е играл срещу всеки по два мача и класирането ще може да се обяви за крайно. Точно този вариант смърфовете и вековниците не го предпочитат.

 Шампиона отново ще е ясен, но при феър плей класирането може да бъде коренно различно. С оглед на оставащите два мача на първите пет отбора може да се получи доста интересно класиране.

  ЦСКА ще станат втори . С оглед на програмата до края на редовния сезон Славия спокойно може да заеме дори третото място.По-интересно е с тото-любимците на властта. Драмата им може да бъде страшна. При тях се очертават две загуби или в най-добрия случай загуба и равен. А това директно ги праща пети… Тогава язък, че си поръчаха коронавирус…Единствения вариант при доиграване на мачовете от редовния кръг отбора от Подуяне да остане на мястото, на което се намира е да се случат две „изненади“. Не, че е невъзможно. Виждали сме ги тези неща. Но пък тогава белите имат шанс да задминат пловдивските локомотивци.

 Третия вариант е след месец-два първенството да стартира отново и да се доиграе в някакъв сгъстен вариант подобен на този във вишата лига по коледа и нова година. И при този вариант съм сигурен, че втори и трети ще са тези,не които са сега.

 Варианти много. Какво ще изберат от родната централа не се знае. Едно е ясно. Всички варианти, освен този, в който първенството свършва при това класиране могат да доведат до некласирене на подуенци за Европа или до познатият им вече бараж.

 Разбира се, има вариант и за така наречения нулев сезон, но това е малко вероятно. С такъв вариант няма да е съгласен нито едеин български клуб. Все пак постъпленията от мачовете в Европа не са за пренебрегване.

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Циркът “Футболист на годината” приключиЦиркът “Футболист на годината” приключи

Юбилейното 60-то издание се оказа цирк “футболист на годината” и показа в пълна сила какво точно се случва в родния футбол. Едни силно зависими, много фенски и много анти настроени

Националите на България на прага на нов “цикъл”Националите на България на прага на нов “цикъл”

Абсурдната за големите отбори Лига на нациите в момента е най-реалистичната възможност за класиране на родните национали по футбол на голям футболен форум. През нормалните квалификации лъвовете нямат никакъв шанс