Важното е да сме живи и здрави. Ще обиграваме отбор за следващите квалификации

March 26, 2023

Приказките напоследък, че е дошло времето и този път вече ще се класираме на европейско в повечето пъти предизвикваха смях у родния футболен фен. Въпреки гръмките изказвания на тези от футболния съюз и особенно на директора Гонзо никой не е очаквал нещо голямо от националният ни отбор по футбол. Феновете отдавна са спрели да се вълнуват от трикольорите. Голяма част от тях дори не гледат мачовете на отбора, а само се информират за резултата. Букмейкърите, след като се опариха няколко пъти също спряха да дават големи коефициенти за съперниците на “лъвовете” дори и да са посредствени. Точно заради това никой не беше учуден от поредната загуба на “лъвовете” от посредствен отбор.

Следващия мач на трикольорите е срещу далеч по-стойностен отбор и ако не се случи чудо квалификациите за родните национали отново ще свършат окончателно още след втория мач, а европейското ще е поредното, което ще гледаме по телевизията. Този сценарии всъщност всички го знаем и го гледаме година след година от 17-18 години насам… Откакто “Ел Президенте” се възкачи на трона на футболния съюз всяка квалификация обиграваме отбор за следващата. Футболните фенове се ядосват, но трябва да разберат, че БФС прави всичко възможно националите да се чувстват добре и да побеждават… Сътвориха база за чудо и приказ, взеха оръдие за топки, редовно правят банкети… Дори смениха старите каръшки екипи с нови, с които да побеждават… Какво повече трябва да направят?

След фиаското срещу Черна гора директора Гонзо каза, че “трябва да сме позитивни”. “Вървим в правилната посока, но трябва време. Нов отбор не се гради за няколко месеца”… Явно с това управление не и за десетилетие, но това е друга тема. До този момент няколко пъти се правеше подмладяване и се градеше нов отбор. Докато това се случваше се оказваше, че младите надежди, които трябва да издигнат отбора нагоре са достигнали пределна футболна възраст и всичко трябва да започне отначало.

На родния футболен фен не му остава нищо друго освен да е позитивен и да изчака въпросното подмладяване да се случи. Важното е да сме живи и здрави. Ще обиграваме отбор за следващите квалификации… После за следващите… И така докато не дойде време за ново подмладяване.

С това БФС толкова!

автор:

Симеон Димитров