Важните за ЦСКА въпроси

June 1, 2020

Малко преди последните избори всички, които обичат ЦСКА решиха, че и на “Армията” ще огрее слънце. Изведнъж се заговори за нов стадион. После взеха да се случват някакви неща, които караха армейците да вярват, че този път ще се получи. На някои отбори им дадоха доста левчета да си правят стадиони. ЦСКА не получи нищо, но пък Министър Кралев заяви, че ще се създаде съвместно дружество между ЦСКА и държавата. По този начин ще е възможен строежа на нова “Армия”, а това все пак беше много добра новина.

Септември миналата година Министърът на спорта каза, че нещата с фирмата са на финалната права. Трябва само да се направи оценка на стадиона и Панчарево.

Половин година по-късно прословитата оценка беше факт. Видя се, че е необходимо около седмица за това, но пък всички от министерството имаха причини и обяснения за прословутото забавяне. Имаха обяснение и на това как предишната оценка на “Армията” няколко гогини по-рано е с около 10 милиона по-ниска, но както и да е…

Оценката е факт, а за въпросната фирма между ЦСКА и Министерството на спорта вече втори месец дума не се казва. Сега ще трябва година и за създаването на фирма ли?

За последно се оправдаха с вируса и обстановката. Пандемии, карантини, глупости… Всичко това с настинката взе да отминава и нещата лека полека започват отново да се случват. Живота на хората постепенно става такъв, какъвто е бил преди почти три месеца. Отвориха кръчмите, разрешиха морето, започна и футбола… Е, на този етап не точно такъв, какъвто го искат феновете, но…

Всичко отново започва да върви само нещата със строежа на нов стадион на ЦСКА не. Как така от септември до юни следващата година не можаха да направят една оценка на имуществото на ЦСКА и да се създаде една фирма. Това даже със скоростта на родната администрация би могло да се случи за месец… хайде и половина…Ако сложим повече време за кафе… Ама десетина месеца май идват малко в повече дори за родните корифеи по бавна работа зад бюро. Дали пък някой умишлено не ги забавя?

Най-вероятно до няколко месеца фирмата между държавата и ЦСКА ще бъде факт. Това, обаче според мен няма да бъде краят. Нека не съм лош пророк, но слслед това очаквам жалбите от общественото обсъждане на “загрижените” за Борисовата градина да излязат. Така нещата отново ще се забавят, а тези, които трябва ще имат оправдание. После ще дойдат избори. Всичко уж отново ще тръгне… И така докато минат изборите.

Ако нещата продължават да се случват от избори на избори ЦСКА ще започне строежа на нов стадион най-рано след 10-15 години… Или малко след като на Герена има козирка. Всички знаем кога ще се случи това…

На 13.09.2019 г. Министърът на спорта каза, че всичко около стадиона на ЦСКА е на финалната права… Много дълга тази финална права?

Управляващите обичат да казват колко много помагат на футбола и спорта. Колко пари дали на отборите да си направят и оправят стадионите. В същото време на ЦСКА не се дава нищо и се пречи по всякакъв начин.

До кога така?!

автор:

Симеон Димитров