Българският футбол го очакват още четири години от същото

October 12, 2021

Снощи  журналистът Явор Пиргов публикува нещо много интересно в профилът си във фейсбук:

„Ето каква е картинката от последните минути в столицата, където утре ще се проведе конгреса на БФС, в който няма корупция.

В ресторант “Трето полувреме” в Ст град (собственост на Вили Вуцов)  ядат и пият делегатите от варненска област, които по принцип са настанени в Хилтън. В Шератон са от Сливен, Ямбол и т.н , а в Дон домат в Редута са от Плевенска, врачанска и т.н области, които са настанени в Маринела. Последните ги обслужва Костадинов, а в Шератон домакин е Лечков. Настанени са с пари на БФС и вечерите се плащат от БФС, но са поканени само поддръжниците на Боби (Некурумпиран и прозрачен) Михайлов. Събитието е под надслов “официална вечеря”.

Въпросите са кой плаща масрафа, как ще бъде осчетоводен и защо са поканени определени делегати?“…

Това написа журналистът снощи, а днес на конгреса се видя за какво става въпрос.

„Прозрачното“ БФС скри конгреса от журналистите много хитро. Уж всички можеха да го следят, но всъщност никой нямаше представа какво става… Единственото сигурно за журналистите беше, че има конгрес. Накрая се разбра, че според Михайлов той е победител. Според устава на БФС обаче, трябва да има балотаж… Да, ама правилното е това, което казват тези около Михайлов. А те казват, че Борислав Михайлов е президент на БФС за пети път.

Всичко, което се случи преди и повреме на конгреса предвещаваше този тъжен за българският футбол ден. Феновете на футбола в България желаеха и се надяваха на промяна, но за съжаление на всички тях не се случи. Всъщност, както стоят нещата едва ли ще се случи по нормалния начин. При сегашните правила за избор на президент на БФС ситуацията е такава, че Михайлов може да бъде свален, само ако той пожелае това да се случи и се оттегли сам или както са казали старите хора „с дърво“. Тези от досегашното и бъдещо БФС са се вкопчили във властта и с цената на всичко са готови да останат да управляват…  Е, засега се случва. Ще управляват.

Едно банкетче, малко подаръци, малко чики-рики и всичко е така, както искат тези, които поръчват музиката. За жалост от това страда единствено футболът в България, защото за “тези, които поръчват музиката” футболът е на последно място, а явно и за тези, които гласуват за тях. Бившите четвърти  се научиха как да печелят избори.

В крайна сметка се получава така, че тези, от които зависи развитието на футболът в България ги интересува всичко друго освен футбола. Водещи са едни други неща. Затова не трябва много да се чудим защо футболът ни  продължава да върви надолу,  докато всички други вървят нагоре. Не трябва и да се учудваме, когато Литва  ни надиграва тотално и побеждава. Така ще бъде!  Няма какво толкова да очакваме… Нито от националния отбор, нито от нищо.

автор:

Симеон Димитров