БЪЛГАРИ, ДЖУДЖЕТА

September 9, 2019

От както бившите четвърти в света поеха управлението на българския футбол, той върви само надолу. Абсолютно зависими от един човек, който е близък с друг позволиха “А” група да се превърне в пълна пародия на първенство, като позволяват на въпросния да си прави, каквото си иска. Обявиха отбора му за “национална кауза” и с това почти убиха първенството. Замениха любимата на многото българи игра с интереси и тото. От там-нататък крахът на националния отбор беше само въпрос на време. Тук – там имаше някой резултат-фойерверк, който май повече заблуждаваше, откокото да показва истината. Тези резултати бяха повече плод я на треньора, я на нахъсаната игра на някои играчи…

Така след куп треньорски смени се стигна до назначаването на най-слабия треньор на националния отбор за всички времена (според статистиката). Той, този треньор си е слаб по принцип, но май само тези, които го назначиха не го видяха… или не им пукаше. Тези от БФС обичат да казват, че “сегашните футболисти не играят като тях”, че “не те са на терена” и тем подобни удобни и идиотски глупости.

Тренера, и той като началниците му (все едно са се наговорили) говореше и говори за това преди почти тридесет години. После след мача с Чехия Бала каза, че “видял позитивни неща в играта ни”, “доволен е от старанието”, “предстои много работа”. Е, добре. Загубата не беше приятна, но от отбор като Чехия е горе-долу приемлива. Повиканите футболисти от Балъков в дебюта му за националния отбор водеха до недоумение и много въпроси, но пък той и шефовете обясняваха за дългогодишна визия за националния отбор. Ами добре, господа четвърти…

После дойде мача с Косово на стадион “Васил Левски”. Срам и позор. Много пъти националите са губили… И то с резултат, но… Такова нещо направо няма аналог. Държава, която още дори не е призната от повечето членки на ООН дойде и ни разпиля. Българският национален отбор нямаше никаква идея какво да прави на терена. Тогава великите четвърти пак се оправдаха с това, че не са играли те. Те и треньорчето не им казвали да паднат, ама тези слаби фуболисти взели, че ги изложили и паднали…

Така идва ред и на поредния мач на Балъков и националите като треньор. Вярно мач с полуфиналиста от последното световно, ама… В този мач българските футболисти бяха абсолютно безпомощни, дори на моменти жалки. Може това да е причината англичаните да вкарат най- малко на нас от досега изиграните мачове в групата…Кой знае? Или пък правилният път, по който вървим според Бала. Какъв правилен път бе, господин треньор? Нали правим “отбор с перспектива” според вас и шефчето на футбола в България, което е по- запознато с творчеството на Преслава, отколкото футбола у нас.

Как се прави перспективен отбор с футболисти над или около 30 години? Моите извинения, но с футболисти като Марселиньо, Сърмов, Вандерсон, Дани Младенов и другите “звезди” (да не ги изброявам), повикани от Балъков, не се прави перспективен отбор.

Господин Балъков, вие подигравате ли се с нас? Или ни мислите за балъци?

Какъв правилен път като в мача с Англия излизаме със седем титуляри над 30 години? В цялата група за мача не съм ги броил, но май са над 50%… До кога тези клоуни ще играят за националния отбор? С тези ли, господин треньор, ще правиш промяна?

Твърдо не!

Дори и аз (а, май и всички) видях, че след като Десподов влезе в игра на мястото на Марселиньо играта на нашите се пораздвижи. Вандесон се прояви с един удар към вратата на Англия със силата на удар на 10-годишно дете. Сърмов май цял мач гонеше Кейн и тези около него за автограф. Почти всички в този мач бяха жалки… До кога така бе? Преди, Бербатов беше смяна на безспорния титуляр Гонзо. Гонзо така и не вкарваше, а Берба стана голмайстор номер 1 на националния.Нищо, че доста време беше резерва…Сега е горе – долу същото. Играе някой си, а по – добрия му е резерва. Само аз ли видях, че този отбор на България беше жалък и безпомощен?… Явно не! Според бившия нападател на Англия Крис Сътън “този български отбор е като старо куцо магаре, което се нуждае от пасище”… Според “Гардиън ” българският национален отбор е бил “несръчен и окаян”.”Дейли мейл” написа:”Българите са стари и залязващи…Те помислиха, че могат да изнесат топката като Барселона,но без да имат необходимата техника за това.Загубиха елементарно и подариха лесен гол на Кейн.” Индипендънт” ни нарича “джуджета”… Има и други подобни коментари и майтапи с българския национален отбор. И ако някои са свикнали световните медии да им викат ЕВРОИДИОТИ , и не се притесняват от това за мен е обидно така да се ебават с нашия отбор. И за всичко това е виновен Балъков, който след всеки мач вижда нещо позитивно ( чудя се какво ли?) .Виновни са всички в БФС. На тях, обаче въобще не им пука.

Избора на футболисти от селекционера беше меко казано странен.Повиканите футболисти в по-голямата си част беше странна. Нямам логично обяснение защо. Едно, обаче е ясно. Повечето от повиканите стават само за неделните мачлета в квартала.

И пак да повторя. Не сме балъци господин треньор. А, тези, които са свикнали да им казват евроидиоти и да ги майтапи цял свят нека освободят БФС от присъствието си. На тях може и да не им пука за българския футбол, но на нас ни пука…. И не искаме такива като тях.

Все още имаме някаква илюзорна възможност за клсиране на Евро 2020 през лигата на нациите.През пролетта вероятно ще играем нещо като бараж с други претенденти. Дано и това не свърши с много шум за нищо…

Искаме промяна. Искаме резултати… И то незабавни!!!

автор:

Симеон Димитров