БФС създаде прецедент и сега трябва да се съобрази с него

May 3, 2023

Преди няколко месеца в опит да угодят на един приятел тези от футболния съюз освен, че показаха на всички, че правилата не са еднакви за всички отбори успяха да създадат и един прецедент… Прецедентът на 40-годишното приятелство.

Откакто Михайлов е шеф на БФС парадоксалните решения на родната футболна федерация не са рядкост. В последните години те се превръщат по-скоро в правило, отколкото в изключение, а футболния съюз всеки път доказва своята зависимост и безпринципност. Макар и да сме свикнали с зависимостите, неадекватните действия и решения на футболния съюз на Боби всеки път се “учудваме” и ги коментираме. А може би причината за това е, че с всяка изминала година те стават все по-абсурдни.

Преди няколко месеца Апелативната комисия към БФС взе решение да отмени наказанието за лишаване от домакинство на сините от Подуяне след поредните ексцесии на феновете по време на „Вечното дерби“. Хората от въпросната комисия донесоха вода от девет кладенеца в десети само и само да се угоди на 40-годишния приятел. Тогава тези от футболния съюз създадоха “прецедента 40-годишно приятелство”. Той вече съществува и ще бъде така докато тези от веселата компания в Бояна ръководят родния футбол.

След дербито срещу Лудогорец Дисциплинарната комисия на БФС наказа ЦСКА с 2 мача без публика и глоба от 15 300 лева. Веднага след това армейците обявиха, че ще обжалват наказанието и в случая са прави. Не защото червените не трябва да бъдат наказани за хвърлените предмети от публиката, а защото правилата и наказанията трябва да еднакви за всички отбори. Не трябва да има и двоен аршин. Точно заради това армейците трябва да обжалват това наказание и да се позоват на “прецедента 40-годишно приятелство”. Тези от футболния съюз просто ще трябва да уважат жалбата, да намалят наказанието и да наложат адекватно и съразмерно с провинението такова.

ЦСКА правилно ще обжалва наказанието от два мача без публика. Армейците гледат интересите на отборът си и не са виновни за нищо. Виновни за всичко, което се случва в родния футбол са тези от БФС, които дали заради некомпетентност, дали заради зависимости, дали заради нещо друго, дали заради всичко взето заедно или дали заради Преслава всеки път взимат неадекватни решения, които единствено вредят на родния футбол все повече…

Тези в БФС си създадоха прецедент и сега ако комисиите към БФС не приемат жалбата и не намалят наказанието на ЦСКА ще е трудно да се обясни двойния им аршин.

автор:

Симеон Димитров