БФС реши, че “вечно дерби” в събота ще има

November 17, 2020

СТК реши, че мачът между ЦСКА и сините от Подуяне  ще се играе по програма.  Сините искаха отлагане на мача, но в крайна сметка от последното решение на Българския футболен съюз става ясно, че сблъсъкът в събота ще се проведе както е предвиден по програма.

Все пак тези от БФС си оставиха някаква “вратичка” и допълниха, че мачът ще се играе освен, ако няма над 10 заразени с коронавирус в един от двата тима преди мача.

В ЦСКА имат няколко проблеми с контузени преди мача със закъсалите вековници. Жеферсон и Енрике са с контузии от мача за купата. Освен тях с проблеми са Йомов, Юга и Мазику, а Турицов е с коронавирус.

От Подуяне съобщават, че повечето от футболистите продължават с подготовката при домашни условия, което е наложено от необходимостта от карантиниране. Играят на Плейстейшън и поддържат онлайн комуникация със спортно-техническото ръководство на тима и получават задания за тренировки.

 Очаква се най-късно в четвъртък всички футболисти и персоналът на синият клуб да дадат нови проби за коронавирус и едва след резултатите ще стане ясно дали ще имат необходимия минимум от напълно здрави играчи, които да бъдат записани в тимовия лист за мача с ЦСКА.

Засега мач в събота ще има, но все пак вратичката е леко отворена. Предвид желанието на сините никой няма да се учуди и на обрат в четвъртък.

автор:

Симеон Димитров