БФС раздаде лицензите… даде и на сините

June 1, 2021

Днес от Лицензионната комисия към БФС обявиха кои родни клубове получават лиценз за тото лигата и евротурнирите. В обявените отбори, които поллучават лиценз за тото лигата и Европа има леко любопитни и много скандални неща.

Любопитното е, че Монтана и Етър получиха лиценз за тото лигата. Това ме кара да си мисля, че от следващото първенство и те ще са част от “А” групата. Явно идеята от преди известно време да няма изпадащи ще влезе в сила и тото лигата ще се увеличи с два отбора. Каква точно е идеята това да се случи, след като форматът ще си остане същия знаят само тези от футболния съюз.

Скандалното е по какъв критерии отборът от Герена взима лиценз? Сините от покрайнините на София дължат пари на кой ли не, а през последната година дълговете им не само, че не са намалели, а са се увеличили. За никого не е тайна, че на голяма част от футболистите си клубът дължи повече от една заплата. Според правилата на БФС за лицензиране сините трябва до 31.3.21г. да не дължат нищо на никого или да са разсрочили плащанията си за да получат ллиценз. След тази дата 3-4 сини футболисти вече са бивши, защото клубът им дължи доста пари. Това според правилника на лицензионната комисия май е достатъчно някой отбор да не вземе лиценз…. А другите дългове от преди това? Силно се съмнявам, че сините са се разбрали за разсрочване с всички… Хайде с НАП може и да са се разбрали. Няма да се учудя ако се окаже, че дори сините не дължат нищо. Видяхме, че последните години НАП не взима пари “от приятели”… Изчакват достатъчно и ги обявяват за несъбираеми. С другите, обаче нещата са по-сложни. Какъв точно документ са предоставили тези от Подуяне, че не дължат пари на Хубчев и една камара футболисти, някои от които ги дадоха на ФИФА?

Излиза, че или господата от лицензионната комисия са дали лиценз на сините не точно по правилата, а поради други причини, или сините са представили невярна информация… Или тези от БФС са дали лиценз за да не се развали сделката с бъдещия нов собственик на любимеца на всички власти с надеждата да има някакви бъдещи плащания? При всички положения това би трябвало да стане интересно на хората от сградата на госпожата със завързани очи… Едва ли “господина от Лондон” днес сутринта е превел няколко милиона на тези, на които сините дължат пари затова даването на лиценз на сините е меко казано съмнителен. Като се има предвид всичко това действията на Лицензионната комисия стават скандални.

Най-вероятно следващите дни тези от БФС и Лицензионната комисия ще опитат да защитят действията си и ще избълват поредните глупости в защита на действията си, но истината е, че думите на Боби Михайлов и компания отдавна са загубили всякаква тежест. Теорията, че една лъжа повторена сто пъти става истина вече не работи… Нищо, че тези от Герена и БФС продължават да пробват. Време е тези, които в момента са в БФС да се махнат и да доидат други, които да започнат да работят за българският футбол, а не срещу него. Време е правилата да започнат да се спазват… Крайно време е шампионът на българия да е най-добрия отбор. Крайно време е лицензите да спрат да се раздават като на някоя игра с късмети и в тото лигата да участват тези отбори, които имат право на това.

За тази година честито на печелившите……..

автор:

Симеон Димитров