БФС пусна съобщение за формата на първенството, в което не каза нищо

May 27, 2021

Хаоса и безхаберието в БФС е пълно. Първенството свърши, а все още не се знае ще има ли изпадащи, няма ли. От колко отбора ще е съставена тото лигата следващото първенство? Колко отбора ще играят в “Б” група?… Мисля си, че всичко това трябваше да е ясно до този момент. Това което се случва в момента във футболната ни централа не е нормално. Всеки си прави някакви свободни съчинения за това колко ще са отборите в тото лигата и дали ще има изпадащи, а тези от БФС дума не обелват.

Всъщност преди ден-два заради  “сериозния обществен интерес” от БФС пуснаха официално съобщение относно промените във формата на първенството. До тук добре, но проблемът е, че във въпросното съобщение тези от централата реално не казаха нищо. Написаното в кратичкото изявление на тези от централата са празни приказки, от които не става ясно нищо. Всичко в това съобщение е “евентуално”. “Евентуални промени във формата”, “евентуални” изпадащи, “евентуална” бройка на отборите в тото лигата и “Б” група…Нищо съществено, от което да стане ясно какво е в главите на тези от “Бояна”. Някаква комисия се била събрала три пъти, но щяла да даде становище за това какво ще се случва след четвъртото събиране, което предстои… Да не е останал алкохол след първите три “заседания”, че е нужна и четвърта среща? Или просто на въпросните срещи става толкова весело, че въпросите свързани с родния футбол остават на заден план?

Всичко това е меко казано несериозно. Не е сериозно малко преди края на първенството да решаваш да правиш промени, с които реално дори ти самия не си много наясно, и които изглежда са дошли в миг на пиянско вдъхновение…. После едни хора започват да се събират и да “умуват” какво точно ще се случва с родния футбол. Не е нормално първенството да е свършило и единственото ясно нещо да е, че ще има бараж между четвъртия и седмия.

Имам чувството, че тези в централата са на един много дълъг купон с всички екстри и хитовете на Преслава за разкош, а футболът в България… Има време. Може да почака.

Всъщност какви решения се опитват да взимат тези от “Бояна” след като съдът каза, че Михайлов не никакъв в това БФС, а тези около него трябва да направят конгрес, на който да се избере ново БФС…? Или те са над тези неща?

Крайно време е тези, които в момента са във футболната ни централа да я освободят от присъствието си. Единствено при това положение българският футбол има шанс и възможност да тръгне нагоре… В противен случай… Сипи едно и пускай Преслава…

автор:

Симеон Димитров