БФС каза, че първрнството ще се доиграе

April 6, 2020

Преди няколко дни вицето на УЕФА заяви, че трябва да има феърплей и трябва да се изиграят максимално много мачове от тези, които остават до края на първенството. Това беше жесток и неочакван удар за родната футболна централа. От УЕФА , обаче не спряха до тук. Те заявиха, че федерациите, които прекратят първенствата си в настоящия момент може да бъдат санкционирани. И санкцията може да бъде изваждане от евротурнирите. С това европейскта централа заплаши белгииците, които приключиха с първенството си.

Това май стресна родната централа и агата от нашите ширини. Така БФС днес се събраха и решиха след като генерал “Стойте си вкъщи” разреши да се дограят мачовете. БФС ще се съобрази с препоръката на УЕФА да се изиграят максимален брой мачове. Май не им се рискува на хората от БФС? Ако реализират първоначалният си план със спиране на първенството в този момент, с това класиране рискуват вицето на европейската централа да изпълни заканата си и никой от България да не играе евротурнири. А, ако това се случи ще вземат да ядосат човека от когото дори коронаворуса се страхува. Заради това решението е правилно. Представяте ли си каузата да не играе евротурнири?

Дано генерала скоро да каже “Излизайте”… Крайно време е футболът да се върне и първенството ни да се доиграе.

След това решение на БФС сега общо взето всичко зависи от това кога втория по известност генерал ще каже, че може да се играе футбол в България. Всички без тези, които си поръчаха този вирус да спре първенството в България чакаме това с голямо нетърпение. Сега май всички футболни фенове чакаме 17 април и се надяваме две-три седмици след това отново да гледаме футбол.

автор:

Симеон Димитров