БФС е напът да създаде опасен прецедент

October 2, 2022

Откакто Михайлов е шеф на БФС парадоксалните решения на родната футболна федерация не са рядкост. В последните години те се превръщат по-скоро в правило, отколкото в изключение. И макар и да сме свикнали с неадекватните действия и решения на футболния съюз на Боби всеки път  се “учудваме” и ги коментираме. А може би причината за това е, че с всяка изминала те стават все по-абсурдни.

Да те “свие изшиаса” , да подадеш оставка, а после да я оттеглиш, да накажеш някой десетина пъти с последно предупреждение, да удариш едно рамо на твоите хора и разни такива се случва от години и всякаш вече не е нещо, което вече да впечатлява особенно. Но пък тези от БФС-то винаги са способни да измислят нещо ново, с което да “впечатлят”.

Поредното абсурдно решение, което са на път да направят тези от футболния съюз може да доведе до доста странен и опасен прецедент. Родния футбол може да се окаже в един вид “параграф 22″… Има правила, но никой не ги спазва. Има наказания, но когато те не харесват на отборите отпадат. По принцип БФС трябва да следи за спазване на правилата, но дефакто не се случва точно така.

Заради поредните хвърлени бомбички БФС наказа сиинте с един мач без публика и 13000 лв глоба. От Герена, обаче не приеха това, обявиха война на футболния съюз въпреки 40-годишното приятелство и призоваха феновете си да посетят следващия домакински двубой срещу Ботев ПД… От всичко последвало след това изглежда, че БФС ще клекне и ако не да отмени напълно, то поне ще намали значително наказанието на сините… Поне до такава степен, която да устройва Мъри, Наско и останалите.

Това за пореден път ще покаже несъстоятелността на футболният ни съюз, но и може да доведе до опасни последици… Как след това тези от БФС, Апелативната комисия и всички останали ще налагат наказания след това? И още по-важното как ще накарат наказаните да ги спазват? От тук нататък всеки наказан отбор може да каже, че наложеното му наказание не му харесва и не смята за необходимо да го изпълнява… И ще е в правото си, защото вече има пример… Или така да се каже прецедент. Всеки ще може да не уважи наложеното му от футболния съюз наказание с мотива, че не му харесва и с малко заплахи…

Официално Апелативната комисия ще реши на 3 октомври дали да остави санкцията такава, каквато е, или да я замени с по-леко наказание. Не официално вече всичко е решено и след три дни просто ще се оповести новата значирелно по-лека санкция за сините.

Когато има правила, то те трябва да се спазват от всички иначе те просто са безсмислени. Ако на някой не му харесват… Ами, да не участва във въпросното състезание… Дали ще станем свидетели на поредното абсурдно решение на БФС предстои да видим. Ако се случи всички официално ще знаят, че правила в родното първенство няма… Или по-точно има, ама не за всички.

автор:

Симеон Димитров