Бусато “извади” изморен ЦСКА

July 29, 2021

ЦСКА победи Лиепая с дузпи и продължава напред в Лига на конференцийте. Срещу наглед непретенциозните съперници армейците изиграха много слаб мач и продължиха напред единствено заради добрите изяви на Бусато. Трудно и грозно, но всичко е добре, когато завършва добре. С огледд събитията преди мача армейците заслужават единствено похвали.

Червените, този мач в черни екипи видимо едвам се движеха по терена от началото на второто полувреме. Бяха бавни, тромави, нямаха скорост, нямаха издръжливост… Повечето, ако не и всички играчи бяха неузнаваеми… Отново… И това при положение, че след подготовка би трябвало да са в топ форма… Поне така би трябвало да е като се има предвид програмата. Контузията на Кайседо след дузпата кара всички да си задават въпроса каква точно подготовка е правена, но сега точно не е момента за това… Сега е момента армейците да се зарадват на победата… Когато към това се добави и факта, че Стойчо реално не познава повечето футболисти и многото контузени основни играчи победата е по-сладка… Да, много в момента ще кажат, че срещу такъв съперник ЦСКА трябва да постигне две победи, но в този момент това не важи. Не за друго, а заради всичко станало преди този мач. В едно другого време в евентуално една друга обстановка червените нямаше да играят продължения, а щяха да запишат две чисти победи.

Днес ЦСКА победи единствено с името, желанието и един перфектен Бусато. Като се изключи част от първото полувреме армейците играха меко казано “нищо”. Факта, че след 50-тата минута червените не застрашиха нито веднъж вратата на латвийците говори достатъчно. Късмет за червените в този мач е, че играха срещу отбор като Лиепая, а не срещу някой малко по-можещ.

В крайна сметка ЦСКА и Стойчо имаха нужда от тази победа и я постигнаха. Не с игра, не с някакви някакви страхотни треньорски решения, а единствено заради това, че са ЦСКА… Не, че Стойчо Младенов имаше кой знае какви варианти от резервната скамейка… В крайна сметка има и такива мачове. Не играеш добре, опцийте от резервната скамейка са ти ограничени, но въпреки това побеждаваш. Побеждаваш, защото го желаеш повече и защото вярваш, че си по-добър… Защото си ЦСКА…

ЦСКА днес вярваше в победата, желаеше я и я постигна. Важна победа, която е за самочувствие на отбора и за отстраняване на изкуствено създаденото напрежение от последните дни. Точно заради това армейските фенове трябва да са щастливи…

Критиците винаги ще ги има, но в крайна сметка няма отбор в света, който е на едно ниво непрекъснато. Няма и отбор, който побеждава непрекъснато. ЦСКА продължава в Европа. Днес това е най-важното. Сигурно много ще са недоволни и много ще са ядосани след днешната вечер, но пък и много ще са доволни, а аз бих казал “БРАВО АРМЕЙЦИ!”.

ЦСКА продължава и това е… Напред армейски лъвове!

автор:

Симеон Димитров