БОТЕВЪ – ЦСКА 0-1

September 16, 2019

Този уикенд ЦСКА победи Ботевъ от Пловдив с 1 – 0 и затвърди една тенденция от началото на сезона. Да вкарва почти изцяло през второто полувреме. Армейците продължават да са много по – ефективни през вторите полувремена. Показват , че са добре подготвени физически и успяват да пречупят съперниците си през второто полувреме. Показват обаче и нещо друго. Пропиляват първото полувреме. Вярно , че тактиката на трньора е такава , но не трябва да е така. По някога това изиграва на ЦСКА лоша шега. Примери много – Заря, Левски,Дунав…По мое мнение ЦСКА в момента раазполага с най – силни футболисти, откакто се завърна в “А” група, и най- силните в лигата. Най- дълга скамейка, най – голяма конкуренция в отбора. Червените имат четири нападателя,четирима дефанзивни халфа…В защита също има необходимата конкуренция. Факта , че Люпко успява девет кръга да излиза с различна защита всеки път говори достатъчно. И от всичките тези футболисти какво виждаме? Нищо. Някои дори не са ги пускали в игра. Затова си мисля, че сега е момента за треньорска смяна. Христо Янев според мен ще свърши чудесна работа.

Но, да се върнем към мача с Ботевъ от този уикенд.

Победа. Красива-грозна няма значение. Победата си е победа. Сигурен съм, че тези, който обичат истински ЦСКА ще са съгласни ЦСКА да е шампион с тази игра, отколкото втори със страхотна игра.

Червените проспаха половината мач и започнаха да играят. Виждаше се , че ако не се случи някое чудо за пловдивчани няма как да не загубят. Така и стана. Ботевъ бяха по – слаби и загубиха.Този път Соу се разписа вместо обичайния заподозрян Еванро.Победа. Нека се радваме. Всяка победа е сладка.

Пък и работата на феновете е да подкрепят отбора на стадиона. А, като става дума за стадион последните новини са доста обещаващи. Около декември месец трябва да започне строежа на новия стадион. И ако няма спънки от другаде – ще започне. На този етап като че ли ЦСКА има по – важна битка, но българската армия е доказала , че не се предава и се бие на всички фронтове. Затова тази година – старт на нов стадион и шампиони.

Не искам да ангажирам никой с моето мнение. Искам само да призова, тези, които обичат ЦСКА и не се влияят от “спортните медии” на гела. Подкреняйте ЦСКА каквото и да стане.И на мен не ми харесва играта,и аз мисля,че дядо трябва да си ходи, но не мога да спра да съм за ЦСКА…. Или както е казал поета: “ОЩЕ ОТ ДЕТЕ,ЗАПАЛИ МОЕТО СЪРЦЕ…”