“Бизнесменът от Лондон” постави ултиматум на сините

June 28, 2021

Английският “бизнесмен”, който желае да засади палми в Подуяне и да го направи бохемски квартал, а покрай това да намаже и отборът на сините днес постави ултиматум. От него става ясно, че Диксън може да се откаже от сините. В “отвореното писмо”-ултиматум изпратено до БТА за първи път не се играе със сумите, а се посочва точна сума на “бъдещата инвестиция” на Диксън. 242,476,301 долара… Мощеше да сложат и няколко цента. Щеше да изглежда още по-достоверно. Например 242,476,301,064 долара. Така някак изглежда, че знаеш какво искаш и колко точно ще дадеш. По достоверно е с тези 64 цента накрая. Иначе е някак незавършено…

Цялата тази драма между сините и Диксън става все по абсурдна. Трудно ми е да повярвам, че сериозни бизнесмени със сериозни намерения, ще провеждат кореспонденцията за една доста голяма инвестиция чрез медиите… Това, че харесват БТА е малко… Според мен ако си сериозен бизнесмен и инвеститор ще водиш разговори със собствениците или тези, от които зависи сделката, а няма да опитваш да комуникираш чрез медиите с някого. Какво реално очаква “бизнесмена” Диксън с пускането на някакви милиони в едни писма из медиите? Това ми изглежда точно толкова сериозно, колкото и анимацията с палмите. Не, че нещо, но си мисля, че бизнесмените, които са готови на такива инвестиции не действат по този начин.

Фирмата на англичанина била готова да налее едни милиони и 36 месеца след получаването на контролния пакет акции на сините да отреже лентата на баничарнница, “мултифункционален стадион и търговски център на улица “Тодорини кукли” 47, София, България”.

Покрай всичко, което се случи около стадион “Българска армия” това ми се струва малко вероятно. За да се построи МОЛ и всичко останало около стадион “Герена” трябва да се промени градоустроиствения план, да има обществено обсъждане, фирма между държавата и футболния клуб, оценка на стадиона и т.н… Не задължително в същия ред… Все пак стадиона е държавен, върху държавна земя. За сините всички тези процедури може и да не отнемат толкова време, колкото на ЦСКА, но все пак всичко това отнема време.

Комуникацията през медиите и целият този цирк е абсурден и едва ли има човек, който все още вярва на “бизнесмена” за сериозните му намерения. Не е сериозно да прекъснеш преговорите, за да отидеш да обиколиш заведенията по морето с твой приятел. Не е сериозно бизнесмен да се появи на прескоференция и да изглежда като кум на следващия ден след свадбата… Не е сериозно подобна сделка да се прави с комуникация през БТА.

С действията си докато беше в България Диксън изглежда като случайно попаднал в цялата тази игра а въпросната инвестиция едва ли стои на дневен ред пред някой. Кой и защо спретна и прави всичко това не е ясно. Може скоро да се разбере кой, а може и да се окаже поредния Артур и никога да не се разбере. Едно, обаче е ясно. След целия този цирк само наивниците вярват, че неговата идея е инвестиция при сините.

При всички положения сценаристът е добър. Драмата е пълна и е забавно за зрителите.

автор:

Симеон Димитров